Nieuw gezicht in Heren 1 van ZV De Ham ZC

Eredivisie Heren
Jonas De Oliveira Crivella
Nieuw gezicht in Heren 1 van ZV De Ham ZC

De HamHet eerste herenteam van ZV De Ham ZC heeft zich versterkt met de 30-jarige Braziliaan Jonas De Oliveira Crivella. Jonas zal tot en met het einde van het seizoen uitkomen voor het eerste herenteam en zal daarnaast assisteren bij diverse afdelingen binnen de vereniging. Met zijn opgedane ervaring probeert De Ham zowel de herenselectie als de rest van de vereniging een technische en tactische impuls geven. 

In 2016 kwam Jonas uit voor Brazilië op de Olympische Spelen in zijn thuisland. Ter voorbereiding op dit toernooi werd topcoach Ratko Rudić, momenteel coach van Pro Recco, aangesteld om de Braziliaanse ploeg naar een hoger plan te brengen. Dit betekende een periode van 4 jaar met heel veel trainen. Alle spelers van het Braziliaanse nationale team werden in Europa gestationeerd om daar mee te draaien in de beste waterpolocompetities van Europa. Jonas speelde in die periode in Hongarije en Italië. Naast het spelen in een buitenlandse competitie organiseerde Rudić talloze trainingsstages tegen toplanden als Servië, Kroatië en Hongarije. 

Jonas is al eens eerder op bezoek is geweest bij De Ham in de oude Crommenije. Gedurende de zomer van 2014 was het nationale team van Brazilië op bezoek in Nederland om een trainingsstage af te werken tegen Oranje. Hiervoor organiseerde De Ham destijds een interland in hun oude buitenbad. 

Na de Olympische Spelen in 2016 heeft Jonas een jaar in Australië gespeeld. De laatste jaren speelt hij voor zijn club Botafogo in Rio de Janeiro. Omdat de Braziliaanse competitie in de periode tussen januari en mei stil ligt, was Jonas op zoek naar een buitenlands avontuur en dan met name in West Europa. Dit aangezien hij erg reislustig is en graag West Europa wilde ontdekken. Door een gouden tip van een goede kennis van de club kwam De Ham in contact met Jonas en waren ze er binnen enkele gesprekken uit. De samenwerking voor de komende periode was een feit.

Hoofdcoach Gianluca Sattolo over de komst van Jonas; "Jonas is een ervaren speler die de Olympische Spelen van 2016 heeft bereikt met het nationale team van Brazilië. Daarnaast heeft hij Ratko Rudić, de meest succesvolle coach in de waterpolohistorie, als coach gehad. Dit is van groot belang geweest voor de ontwikkeling en carrière van Jonas. Daarnaast heeft hij in de competities van Hongarije, Italië en Australië gespeeld. Competities die behoren tot de beste competities van de wereld. Voor ons team is Jonas een leider in het water, iets wat wij misten binnen onze selectie. Hij helpt het team tijdens de trainingen en dan met name de jonge jongens. Sinds zijn komst zie ik nu al spelers en het team beter worden. Het is belangrijk voor ons om een speler van dit kaliber in de selectie te hebben om zo de lat telkens hoger te leggen."

Inmiddels heeft Jonas drie wedstrijden gespeeld en heeft hij daarin tien doelpunten gescoord. "Wij zijn heel blij dat hij zijn visitekaartje al heeft afgegeven na slecht drie wedstrijden in de Eredivisie. Wij kijken uit naar de rest van het seizoen”, besluit Sattolo.

Persbericht ZV De Ham ZC

Beeld:
Jonas De Oliveira Crivella | ZV De Ham ZC
LEES MEER OVER

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,530
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…