Ook ZV De Zaan door naar halve finale

Eredivisie Heren
Ook ZV De Zaan door naar halve finale

Met de hakken over de sloot heeft ZV De Zaan zich zondagmiddag geschaard bij de halve finalisten. Na de 10-8 winst op vrijdag en de 8-6 nederlaag op zaterdag, was de ploeg van Andreas Miralis in de beslissingswedstrijd met 11-10 te sterk voor ZPC Amersfoort.

Makkelijk ging het niet voor ZV De Zaan. Via Sebastiaan van Mil en Milan Borcsok gaf ZPC Amersfoort gelijk te kennen zich niet zomaar neer te leggen bij de rol van underdog. Don Rempt zette de zaak recht, waardoor de eerste periode in 2-2 eindigde. In de tweede periode liep ZV De Zaan uit naar 5-3 en had alle kans om Amersfoort verder kopje onder te drukken. Toch lukte het de Amersfoorters om weer aan te haken. Clement Stegman hield z'n doel schoon en Max van der Werve scoorde uit een prachtige aanval de 5-4.

Na de lange rust bleef het razend spannend. Van Mil maakte via een lepe boogbal de 5-5, waarna routinier Mark Siewers ZPC Amersfoort zelfs op voorsprong zette. De ploeg uit de Keistad straalde vertrouwen en passie uit, terwijl ZV De Zaan ietwat onzeker oogde. Bewust hadden de Zaankanters het grotere bad van AZC verkozen boven hun eigen Slag. De gedachte dat hun titelaspiraties in de Alphense AquaRijn vroegtijdig zouden stranden, maakte het Zaanse spel er niet beter op. Het is dat de foutenlast ZPC Amersfoort - net als in de vorige duels - parten begon te spelen. Borcsok en Siewers stonden al snel op scherp. En naarmate de wedstrijd vorderde, begonnen juist de overtalsituaties aan Zaanse zijde beter te draaien. Tim Ketelaars, Daan Bakker en Rempt scoorden uit een manmeer. Omdat Van Mil z’n vizier op scherp hield, gingen de ploegen met een 8-8 stand de laatste periode in.

Daarin werd er de eerste drie minuten niet gescoord. Met nog vijf minuten op de klok was het weer Van Mil die het net vond. Na de derde persoonlijke fout van Siewers scoorde Tim Ketelaars de 9-9. Toen Zaan-speler Mick van den Bree ook met drie p’tjes op de kant kwam te zitten, kreeg Amersfoort de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar twee keer zat het aluminium in de weg. Na een snelle zwemactie van Bakker aan de andere kant was het daarom ZV De Zaan dat de voorsprong pakte en deze zou de ploeg uit Zaandam niet meer weggeven. Toen ook Phil Brantjes (foto boven) uit een manmeer scoorde (11-9) was de wedstrijd met nog iets meer dan een minuut te spelen gespeeld. Van Mil passeerde Ted Huijsmans nog wel eenmaal, maar de Zaanse zege kwam niet meer in gevaar.

Volgende week speelt ZV De Zaan tegen Het Ravijn om een finaleplek. De andere halve finale (best-of-three) gaat tussen Polar Bears en ZVL-1886 Center.

Eredivisie Heren

Play-offs kwartfinale

Zondag 15 mei
ZV De Zaan - ZPC AMERSFOORT: 11-10 (2-2, 3-2, 3-4, 3-2).
ZV De Zaan: Don Rempt 3, Daan Bakker 2, Tim Ketelaars 2, Phil Brantjes 1, Mick van den Bree 1, Casper van der Struijk 1, Pascal Janssen 1.
ZPC Amersfoort: Sebastiaan van Mil 5, Milan Borcsok 2, Mark Siewers 2, Max van der Werve 1.   

Beeld:
Phil Brantjes scoorde de belangrijke 11-9 (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,785

Lees ook

ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maurice Dentro (27) en Jens Wijgers (19). Na de nie…
1,203
Na de aanstelling van Hans Blikslager als trainer-coach van de damesselectie, is het UZSC gelukt Sebastiaan Brands (27)…
1,665