Play-outs: grote vrezen voor ZPC Amersfoort en Schuurman BZC

Eredivisie Heren
Mark Siewers: ondanks drie treffers niet genoeg | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
13 mei 2019
Play-outs: grote vrezen voor ZPC Amersfoort en Schuurman BZC

Het degradatiespook verplaatst zich deze week naar Amersfoort en Borculo. Voor een van de twee markante Eredivisieploegen gaat het doek volgende week vallen. Ze verloren gister allebei hun tweede wedstrijd in de play-out ronde en kruisen volgende week de degens in een wat beloofd emotionele tweestrijd. 

Het voelt als lang geleden, maar nog maar vier jaar terug vierde Schuurman BZC zijn vierde landstitel op rij. De ploeg speelde wedstrijden in Europa en domineerde de Eredivisie. In Amersfoort puilt de prijzenkast uit en hangt de muur vol met oud-olympiërs die de club voortbracht. De ploeg staat nog altijd op een gedeelde vierde plek op de ranglijst van meeste titels per club met acht kampioenschappen. 

Een van de twee zal volgend jaar moeten acteren in de eerste klasse. De ander is na volgende week ook nog niet zeker.

Operatie handhaving geslaagd
Schuurman BZC schoot in het tweede duel tekort tegen SVH. De Rotterdamse ploeg pakte in de tweede periode de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Tot in de vierde periode bleef het verschil met 3-5 desondanks klein. Toen de uitploeg drie keer achter elkaar scoorde was het Borculose verzet gebroken. Zo slaagde de 'operatie handhaving', ingezet door SVH door in de winterstop vier aankopen te presenteren, met vlag en wimpel. De ploeg stond het gehele seizoen onderaan met een schamel puntje - 22 achter Schuurman BZC - maar speelt zich in twee duels veilig. 

In Barendrecht was het duel tussen ZPB H&L Productions en Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort een stuk spannender dan het eerste duel. Toen was de wedstrijd snel in Barendrechts voordeel beslist, zondag bleef het tot in de vierde periode spannend. Het scoreverloop kende elke gelijke stand tot 8-8 diep in de vierde periode. Daarna nam de thuisploeg voor het eerst afstand via treffers van Oscar Visser en Quint Gerdes tot 10-8. Dat bleek de nekslag voor de Amersfoorters.

Schuurman BZC en ZPC Amersfoort stromen zoals gezegd door naar de tweede ronde van de play-outs volgende week. De verliezer degradeert direct, de winnaar gaat naar de derde ronde voor een tweestrijd met nummer twee uit de eerste klasse Waterpolo Den Haag.

pou%20h_1.png

Zondag 12 mei
ZPB H&L Productions - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 10-8
Periodestanden: 3-3, 1-1, 2-3, 4-1
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 3, Kevin van Baarle 2, Maurice Dentro 2, Quint Gerdes, Luis Ricardo Gomes da Silva, Stephan de Ruijter.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Mark Siewers 3, Mathijs Lucas 2, Mitchell Budding 2, Freek Schijvenaars.

Schuurman BZC - SVH 4-8
Periodestanden: 1-1, 0-1, 2-3, 1-3
Doelpuntenmakers SVH: Petar Filipovic 3, Benjamin Popovic 2, Joop Sassen, Koen Vogel, Gergo Bernula.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Filip Klajevic 2, Jeroen Rouwenhorst, Jan-Willem Slaghuis.

Zaterdag 11 mei
Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - ZPB H&L Productions 9-13
Periodestanden: 1-3, 2-4, 3-2, 3-4
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Mathijs Lucas 2, Jorren Hanselaar 2, Max van der Werve 2, Freek Schijvenaars, Danny Budding, Mark Siewers.
Doelpuntenmakers ZPB: Oscar Visser 4, Kevin van Baarle 4, Maurice Dentro 2, Twan de Kadt, Frank Bot, Michael de Kreek.

SVH - Schuurman BZC 14-13
Periodestanden: 3-3, 4-2, 4-4, 3-4
Doelpuntenmakers SVH: Benjamin Popovic 4, Petar Filipovic 3, Gergo Bernula 3, Koen Vogel 2, Yorick ter Heegde, Jeroen Selten.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Youri Roolvink 4, Filip Kljajevic 3, Jan-Willem Slaghuis 3, Dynand Muller 2, Robert Beskers.

Beeld:
Mark Siewers: ondanks drie treffers niet genoeg | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

20 mei 2020
Jelto Spijker (20), Claudio Brancatello (26), Gergo Marnitz (31) en Simon Vogel (23) komen de waterpolomannen van ZVL-18…
2,297
20 mei 2020
Aankomend seizoen zal Wicher Diallo het eerste damesteam van Het Ravijn onder zijn hoede nemen. Diallo was de afgelopen…
1,011