Play-outs: Schuurman BZC moet vrezen

Eredivisie Heren
Matthijs Lucas: vier treffers | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Play-outs: Schuurman BZC moet vrezen

Na het eerste duel tussen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort en Schuurman BZC om directe degradatie naar de eerste klasse, zijn de zorgen in Borculo het grootst. De ploeg van nieuwbakken interim-coach Klaas Zwaan verloor van ZPC Amersfoort met 11-9. Vanavond volgt in zwembad 't Timpke de beslissing. 

De toestand in Borculo was al chaotisch met het ontslag van coach Barry Wittenbernds, daar kwam deze week ook het opstappen van keeper Saake Nijhuis bij. De aankoop van afgelopen zomer kreeg te horen dat hij op voorhand van de duels met Amersfoort werd vervanger door Robert Beskers,  de oud-doelman die het dit seizoen juist ging proberen als speler. Nijhuis voelde geen vertrouwen en besloot terug te treden.

In het duel in Amersfoort ging de thuisploeg goed van start getuige de 2-0 voorsprong. Schuurman kwam terug tot 4-3 en vervolgens was het stuivertje wisselen tussen de voorsprongen. In de laatste periode kwam ZPC Amersfoort via treffers van Matthijs Lucas - die totaal vier keer scoorde - en Max van der Werve op 11-8. Mika Smelt maakte in de slotfase nog 11-9 waardoor de return vandaag in Borculo nog een heet potje zal worden. 

pou%20h_3.png

Zaterdag 18 mei
Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - Schuurman BZC 11-9
Periodestanden: 
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Matthijs Lucas 4, Mitchell Budding 2, Jorren Hanselaar 2, Freek Schijvenaars, Thijs Wolswinkel, Max van der Werve.
Doelpuntenmakers Schuurman BZC: Mika Smelt 3, Jeroen Hogeboom 2, Jan-Willem Slaghuis 2, Jeroen Rouwenhorst, Dynand Muller.

Zondag 19 mei
18.00 uur Schuurman BZC - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters De Jong en Van Duijnen)

Beeld:
Matthijs Lucas: vier treffers | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,544
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…