Programma Eredivisie

Eredivisie Heren
Dejan Indjic (AZC) pakte vorig weekend de koppositie terug | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
29 maart 2019
Programma Eredivisie

Dit weekend staat er alleen een speelronde in de Eredivisie Heren op het programma, de damescompetitie ligt stil vanwege het interlandweekend van de waterpolodames. Er worden zes wedstrijden gespeeld, met onder meer de strijd om plek drie tussen Widex GZC Donk en Polar Bears, ZV De Zaan dat zo goed als zeker play-offs veilig kan stellen en UZSC dat de nare smaak van de twee verliespartijen vorige week wil wegspoelen.

De speelronde begint zaterdagmiddag met ZV De Zaan tegenover Schuurman BZC. De thuisclub is wel toe aan nieuw succes, de ploeg van Johan Aantjes kwam met vier overwinningen op rij sterk uit de winterstop, stond zelfs even op de vierde plek, maar moest in het zwaardere gedeelte van hun programma vijf nederlagen slikken. Mochten de Zaankanters zaterdag winnen lijkt de ploeg zeker van play-offs. Met dan nog twee wedstrijden te gaan gaat het verschil met nummer 9 Schuurman naar zes punten, met bovendien een positief onderling resultaat. De Borculoërs blijven vechten voor hun laatste kansen. Met de huidige negende plek is het veroordeeld tot spelen van de play-outs, maar de verschillen naar de play-offs posities zijn zeer klein (scroll verder voor huidige stand).

ZPB H&L Productions zou een Zaandams feestje nog kunnen verstoren, door te winnen en de achterstand op vier punten te houden. Daarvoor dienen de Barendrechters wel van UZSC te winnen. UZSC ging vorig weekend in als koploper, kreeg plots twee nederlagen te verwerken en ging er als nummer twee uit. Het Inge de Bruijn-zwembad van ZPB is ook geen lekkere plek om 'de nare smaak' weg te spoelen, bovendien strijd ZPB nog altijd om de laatste play-off positie.

stand.png

Niets lijkt zeker
Momenteel is die in handen van ZV De Ham. De ploeg uit Krommenie, waar het degradatiespook de afgelopen jaren vaak langs zweefde, kan zaterdag een zeer goede stap zetten richting play-offs, wanneer hekkensluiter SVH op bezoek komt. Het geeft maar aan hoe spannend de strijd om de resterende play-offs plaatsen is. In theorie zou nummer zeven Het Ravijn, met zaterdag koploper AZC als tegenstander, na dit weekend zomaar op de tiende plek kunnen staan. De vorige speelronde toonde met de overwinningen van Polar Bears op UZSC en Schuurman BZC op ZVL-1186 aan dat niets zeker is. Een stunt van de concurrenten en je bent ineens de 'achtervolger'.

Dan de strijd om de derde plek. De overwinning van Polar Bears vorige week werd net al even benoemd, de beren kunnen zich zaterdagavond naast GZC Donk op de ranglijst nestelen. Dan dienen ze in de eigen Peppel te winnen van de Goudse ploeg. Belangrijker is nog om nummer vijf ZVL op afstand te houden. De Leidenaren moeten na het verrassende verlies van vorige week in de achtervolging op de twee, de eerste horde daarvoor is ZPC Amersfoort.

De afgelopen weken gingen er geruchten rond van de komst van Miho Bošković bij de Amersfoorste ploeg, die steeds serieuzer werden. De Kroaat, tweevoudig beste waterpoloër van Europa en winnaar van elke internationale prijs met zijn vaderland, zou worden ingevlogen om de ploeg door de play-outs te loodsen. Dat kent definitief geen doorgang. Bošković speelde dit seizoen al in de Engelse competitie en mag daardoor niet uitkomen in een andere Europese competitie.

Zaterdag 30 maart

17.30 uur ZV De Zaan - Schuurman BZC (scheidsrechters Hoeksema en Van den Brink)
17.40 uur Het Ravijn - AZC (scheidsrechters Taylan en Van Wanrooij)
18.25 uur ZPB H&L Productions - UZSC (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Pastoors)
18.30 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Reemnet en Pool)
19.00 uur ZVL-1886 - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters Hinds en Smit)
20.00 uur SVH - ZV De Ham (scheidsrechters Van den Heuvel en Bijeman)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Topscorers* (Per 29-03)

Eredivisie Heren

 1. Andreas Miralis (AZC) 51
 2. Filip Coric (AZC) 40
 3. Tom de Weerd (Polar Bears) 38
  Luka Jovanovic (ZV De Zaan) 38
 4. Stan van den Heuvel (Widex GZC Donk) 37
  Angelo Corver (ZV De Zaan) 37
  Dynand Muller (Schuurman BZC) 37
  Oscar Visser (ZPB H&L Productions) 37
 5. Tim Reuten (Widex GZC Donk) 34
  Sander Veltkamp (Het Ravijn) 34
  Max van der Werve (Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort) 34
  Benjamin Popovic (SVH) 34

Eredivisie Dames

 1. Simone van de Kraats (Polar Bears) 29
 2. Yasemin Smit (Het Ravijn) 23
  Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk) 23
 3. Lieke Klaassen (Het Ravijn) 22
 4. Bridget Leeson-Smith (ZV De Zaan) 18
 5. Iris Wolves (Polar Bears) 17
  Charlotte Mensink (Het Ravijn) 17
 6. Marianne de Groot (ZVL-1886) 16
 7. Laura van der Graaf (Widex GZC Donk) 15
  Yara Galjé (ZV De Zaan) 15
  Milou Eggens (ZPB H&L Productions) 15

*Op basis van Sportlink.

Beeld:
Dejan Indjic (AZC) pakte vorig weekend de koppositie terug | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

05 april 2021
Onderstaand een overzicht van de uitslagen, periodestanden en doelpuntmakers. Zaterdag 3 april: Competitie dames: PSV…
1,079
01 april 2021
Het volledige wedstrijdoverzicht en de livestreams vind je hieronder:   Zaterdag 3 april Competitie dames: De T…
1,721