Programma Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
30 november 2018
Programma Eredivisie Heren

Met de aanstaande komst van december is de herencompetitie nog lang niet klaar dit kalenderjaar. Met nog drie speelrondes voor de boeg staat er vermoedelijk een hoop te gebeuren. Te beginnen dit weekend met twee derby's op het programma. De speelsteden Nijverdal en Barendrecht liggen zo'n dertig kilometer van de aanstaande tegenstanders af. Natuurlijk de Oostelijke derby tussen Het Ravijn tegen Schuurman BZC en de Zuidwestelijke versie tussen ZPB H&L Productions en Widex GZC Donk.

Het Ravijn is wel weer toe aan nieuw succes. De ploeg verloor haar laatste twee wedstrijden - van niet de minste ploegen met AZC en UZSC als tegenstanders - maar kan bij een nieuw verlies haar vijfde plek verliezen aan in ieder geval Schuurman BZC. De Borculoërs hadden juist een goede reeks te pakken met drie overwinningen op rij, die vorige week een halt werd toegeroepen door ZV De Zaan. Van de Zaankanters verloor de ploeg met 10-12. Voor ZPB geldt dat de ploeg nog wat achterblijft bij de middenmoot. Het gat is weliswaar slechts vier punten, maar met duels tegen GZC Donk en AZC op het programma ziet het er nog niet uit dat de Barendrechters die marge voorlopig kunnen dichten. 

In Utrecht zaterdag staat de koploper tegenover de hekkensluiter. De koploper in kwestie UZSC won tot nu toe al haar wedstrijden, nummer laatst SVH wist nog geen punt bijeen te sprokkelen. Bij de Utrechtse ploeg zal men ook benieuwd uitkijken naar het treffen tussen AZC en Polar Bears, de huidige nummer twee en vier. In Ede ontvangen de beren de landskampioen, wat een herhaling is van de halve finale van de play-offs vorig jaar. Toen wonnen de Alphenaren in Ede met 7-10. 

Tot slot twee interessante duels in de middenmoot, met ZV De Zaan - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort en ZVL-1886 - ZV De Ham die tegen elkaar spelen. De Zaan en Amersfoort schelen slechts twee punten in het voordeel van de uitploeg, het verschil tussen ZVL en De Ham is precies nul punten. 

Zaterdag 1 december

16.45 uur Het Ravijn - Schuurman BZC (scheidsrechters Smit en Pool)
17.50 uur ZV De Zaan - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters De Jong en Van der Molen)
18.10 uur ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk (scheidsrechters Dutilh-Dumas en Bijeman)
18.30 uur UZSC - SVH (scheidsrechters Van der Loo en Van Wanrooij)
18.30 uur ZVL-1886 - ZV De Ham (scheidsrechters Van Duijnen en Gransjean)
19.30 uur Polar Bears - AZC (scheidsrechters Pastoors en Van Beuningen)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Bas ter Brake namens Het Ravijn | Beeldboot/ Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

09 december 2018
De Zaanse derby gisteravond in de Crommenije, de thuishaven van ZV De Ham, ging gewonnen door ZV De Zaan. De Zaankanters…
07 december 2018
Pijler van het weekend is de terugkeer van de Zaanse derby tussen ZV De Zaan en ZV De Ham in de Eredivisie. De burenruzi…