Programma Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
Beeld uit de finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
25 oktober 2019
Programma Eredivisie Heren

In de Eredivisie Heren staan er dit weekend zes wedstrijden op het programma. Met o.a. de herhaling van de finale om het landskampioenschap van afgelopen seizoen en twee clubs die van die uitslag willen profiteren.

UZSC en ZVL-1886 Tetteroo streden vorig seizoen om de medailles, ook dit seizoen zijn ze uit de startblokken geschoten. Beide ploegen zijn na drie duels nog ongeslagen. ZVL kende wel een makkelijker programma, met de onderste drie ploegen achter elkaar, maar de Leidenaren doen het traditioneel goed tegen de huidige landskampioen. In Nijverdal volgt het duel tussen Het Ravijn en ZV De Zaan. Beide ploegen kunnen bij winst goede zaken doen. Voor de Zaankanters lonkt de koppositie wanneer UZSC punten verspeelt, Het Ravijn zou naar plek twee kunnen stijgen. 

De speelronde opent in Alphen a/d Rijn met thuisclub AZC tegenover Schuurman BZC. De Alphenaren maakten vorige week een goede indruk toen er nipt 10-9 werd verloren van De Zaan. BZC speelde haar laatste competitiewedstrijd op 5 oktober. De avond gaat verder in Gouda met Widex GZC Donk tegen Polar Bears. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar nog in de kwartfinale van de play-offs. Toen waren er drie duels nodig voor een beslissing in het voordeel van de Gouwenaren. De ploeg van Zeno Reuten kan vandaag ook goede zaken doen bij winst.

In Rotterdam volgt de wedstrijd tussen SVH en PSV. Beide ploegen behaalden tot nu toe één overwinning, allebei tegen ZPB H&L Productions. Er zal in de Wilgenring flink gestreden worden om een 'tweetje' achter hun naam te zetten. ZPB heeft vanavond een nieuwe kans op drie punten. In het Inge de Bruijn-zwembad wacht ZV De Ham.

Eredivisie Heren

Zaterdag 26 oktober
18.00 uur AZC - Schuurman BZC (scheidsrechters Van den Heuvel en Jansen)
18.30 uur ZVL-1886 Tetteroo - UZSC (scheidsrechters Schapers en Van Neutegem)
18.55 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Smit en Zwart)
19.00 uur SVH - PSV (scheidsrechters Pool en Rutten)
19.10 uur Het Ravijn - ZV De Zaan (scheidsrechters Taylan en Hinds)
19.25 uur ZPB H&L Productions - ZV De Ham (scheidsrechters  De Jong en Bervoets)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Beeld uit de finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

03 juni 2020
Guus Wolswinkel is weer terug bij Polar Bears. De international vertrok in 2018 naar het Spaanse CN Catalunya om ervarin…
1,133
31 mei 2020
Aankomend seizoen zullen Jan Mensink en Adam Zaidi de heren selectie van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal gaan trainen. Jan…
1,058