Programma Eredivisie Heren: ZVL bouwt aan een nieuw topteam

Eredivisie Heren
05 oktober 2019
Programma Eredivisie Heren: ZVL bouwt aan een nieuw topteam

Het eerste weekend van oktober staat in het teken van de tweede speelronde bij de Eredivisie Heren. Na de eerste wedstrijd staan zes teams op de volle drie punten, waaronder het verjongde ZVL-1886 Tetteroo. De Leidse ploeg zag in de zomer veel spelers vertrekken of stoppen en bouwen nu aan een nieuwe ploeg. 

De vaste Leidse kern van de laatste jaren is kleiner
Afgelopen seizoen speelde ZVL voor het eerst in de historie de finale om het Nederlands kampioenschap. Het seizoen daarvoor werd de bekerfinale gehaald. Coach en oud-speler Niels Joor metselde zo een vaste plek bij de bovenste vier ploegen. Komend seizoen lijkt de club met minder genoegen te moeten nemen. Althans, zo luiden de verwachtingen. Roeland Spijker, Yosri Raswan en Thijs Versluis stopten met waterpoloën. Esben Wansleeben, Kevin Peters, Adam Maklari en Yannick van den Burg verhuisden naar een andere club. 

De vaste Leidse kern waar opstomend talent zich omheen verzamelde, bestaat 'nog' maar uit Tom Nederend, Jasper Haasnoot en Tim van der Meer. Vaste midvoor Omar Qachach staat ingeschreven bij het tweede team. De club haalde wel enkele nieuwe spelers, zeker omdat er drie keepers zaten onder het vertrokken zevental, maar richt het vizier vooral op de jeugd. 

ger1905253517.jpg
Zwembad De Zijl | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

"We boeten wat in aan kwaliteit, maar zijn bij ZVL gewend om dat weer op te vangen", vertelde Tom Nederend eerder aan het Leidsch Dagblad. Nederend is weer terug van een hardnekkige knieblessure die hem lang aan de kant hield. Niels Joor maakt zich weinig zorgen. "We zullen zien wat het ons brengt. Ondanks de leegloop zal het vast goed komen." Daarbij helpt dat de jeugdploegen de afgelopen jaren steevast meedraaien in de Nederlandse top. Het tweede team bereikte in 2016 en 2017 de finale van de ManMeer!-Cup en is steevast goed voor een klassering bij de beste drie in de Reserve Eredivisie. De B-Jeugd werd in 2016 Nederlands kampioen. 

De eerste speelronde ging vorige week gewonnen. In de lastige uitwedstrijd tegen ZPB H&L Productions werd het 8-9. Komende zaterdag speelt ZVL tegen promovendus PSV. 

Topper in Alphen a/d Rijn
Speelronde 2 begint in Nijverdal met de wedstrijd tussen Het Ravijn en ZV De Ham. Vorige week verwelkomde de thuisploeg het gepromoveerde PSV met een 8-13 nederlaag terug in de Eredivisie. De Ham ging 12-16 ten onder tegen AZC. Daarna volgt de derby tussen Rotterdam en Barendrecht. Oftewel SVH versus ZPB. Beide ploegen begonnen vorig weekend met een nipte 9-8 nederlaag. In Gouda ontvangt thuisploeg Widex GZC Donk Schuurman BZC en een half uur later start in Ede de strijd tussen Polar Bears en ZV De Zaan.

De topper volgt echter in Alphen a/d Rijn tussen AZC en UZSC. Beide ploegen troffen elkaar vorige week nog in de strijd om de Supercup. De Utrechtse landskampioen besliste de wedstrijd toen in de slotfase en zegevierde met 9-5.  

Eredivisie Heren

Zaterdag 5 oktober
17.45 uur Het Ravijn – ZV De Ham (scheidsrechters Zwart en Schapers)
19.00 uur SVH – ZPB H&L Productions (scheidsrechters Korver en Hinds)
19.00 uur Widex GZC Donk – Schuurman BZC (scheidsrechters Pastoors en Dutilh)
19.10 uur ZVL-1886 Tetteroo – PSV (scheidsrechters  Van der Loo en Van der Molen)
19.30 uur Polar Bears – ZV De Zaan (scheidsrechters De Jong en Gransjean)
20.00 uur AZC – UZSC (scheidsrechters Bervoets en Taylan)

Zondag 6 oktober
19.30 uur PSV – Polar Bears (scheidsrechters Van den Heuvel en Gransjean)

Beeld:
Tom Nederend (links) is weer terug na een hardnekkige knieblessure. Niels Joor (rechts) staat weer als coach langs de kant | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

20 oktober 2019
Tot gisteren waren er nog drie teams zonder puntverlies, daar is er nu nog maar een van over. UZSC won met 10-3 van Het…
19 oktober 2019
In de Eredivisie Heren volgen vandaag 'maar' vijf wedstrijden, nu Polar Bears heeft besloten om niet te spelen tegen Sch…