Programma finale play-offs Eredivisie heren

Eredivisie Heren
Beeld uit de halve finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Programma finale play-offs Eredivisie heren

Aankomend weekend strijden UZSC en ZVL-1886 tegen elkaar om het Nederlands kampioenschap. Voor UZSC lonkt het vierde kampioenschap in de laatste vijf jaar. Voor ZVL ligt het eerste kampioenschap in de historie in het verschiet.

De route van de Leidse club verliep via Zaandam en Alphen a/d Rijn, waar zowel ZV De Zaan als AZC over drie wedstrijden werden verslagen. Opvallend is dat het doelsaldo van de Leidenaren in deze play-offs negatief is. In zes wedstrijden kreeg de ploeg 58 doelpunten tegen, zelf wisten ze 56 keer te scoren. 

Dat is met name te danken aan de 10-6 nederlaag tegen AZC in de eerste wedstrijd van vorige week. Daarna wist de ploeg de return met een doelpunt verschil te winnen, om in het beslissende duel de Alphenaren uit te schakelen na strafworpen. Het verschil met De Zaan in de kwartfinale was over drie wedstrijden – reguliere speeltijd – slechts één treffer.

Een kanon in zijn arm
De man in vorm aan Leidse kant is op dit moment Roeland Spijker. De oud-speler van UZSC, waarmee hij twee landstitels vierde, loodste zijn ploeg meerdere keren met belangrijke doelpunten door de play-offs heen. Zo wist hij in de tweede duels tegen zowel AZC en De Zaan de winnende treffers te scoren en er zo een derde wedstrijd uit te slepen. In de beslissingswedstrijd tegen AZC schoot hij de laatste strafworp binnen. 

Stabiele gang voor UZSC
De route van UZSC verliep vrij stabiel. In vijf wedstrijden tegen ZV De Ham (2) en Widex GZC Donk (3) won de ploeg drie keer met twee doelpunten verschil en één keer met drie. Alleen in het eerste duel van de halve finale tegen GZC Donk ging het mis. Met een 8-8 stand na vier periodes gingen de strafworpen verloren. Saillant was dat er geen enkele strafworp inging bij de Utrechters. Aan Utrechtse zijde blonk midvoor Bram van den Bersselaar uit in de halve finale. Met acht treffers van zijn hand van de totaal 22 die zijn ploeg scoorde tegen GZC Donk, was hij zeer belangrijk.

Onderling gelijk
In de Eredivisie speelden de ploegen twee keer tegen elkaar. In Utrecht wist UZSC met 10-7 te winnen. Een aantal maanden later eindigde de wedstrijd in Leiden in 6-4. 

PO%20H%20Fin.png

Vrijdag 24 mei
20.00 uur UZSC - ZVL-1886 (scheidsrechters Zwart en De Jong) LIVESTREAM

Zaterdag 25 mei
19.30 uur ZVL-1886 - UZSC (scheidsrechters Dutilh en Reemnet)

Zondag 26 mei
17.00 uur UZSC - ZVL-1886 (scheidsrechters Taylan en Van der Loo) LIVESTREAM

Beeld:
Beeld uit de halve finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,544
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…