Programma play-offs Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
AZC viert de titel van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
09 mei 2019
Programma play-offs Eredivisie Heren

Naast dat dit weekend de kampioensschaal in de Eredivisie dames zal worden uitgereikt, beginnen de heren aan hun eerste wedstrijden in de series. Wie zijn de favorieten? Wie de outsiders? Oftewel: de opmaat richting het kampioenschap.

De play-offs worden op vrijdagavond geopend door de huidige landskampioen AZC. In de eigen Aquarijn wacht Het Ravijn als de eerste horde op weg naar titelprolongatie. Toch lijkt er onrust te sluimeren rond de Alphense ploeg. Het gaat niet goed met de hoofdsponsor en de geruchten van transfers zijn al volop gaande. Dat terwijl de play-offs nog moeten beginnen. De vraag is of dat doorsijpelt in de ploeg en of ze alles opzij kunnen zetten. Lukt de ploeg van Mick van den Bree dat, zijn ze door weinigen af te stoppen. 

Tegenstander Het Ravijn wist zich als zevende ploeg op de ranglijst pas op de laatste speeldag te verzekeren van de play-offs. Dat is de laatste seizoenen toch wel anders geweest, toen de ploeg steevast als gevaarlijke outsider werd beschouwd, wat ook finaleplekken opleverde. De laatste keer was in 2017. Op welke positie eindigde de ploeg toen in de reguliere competitie? Juist, zevende.

De doelpunten zijn weer terug bij UZSC, smaakmaker van De Ham vertrokken
De tweede wedstrijd van de avond gaat van start in Utrecht, tussen UZSC en ZV De Ham. De thuisploeg sloot de reguliere competitie af als koploper, dankzij AZC dat op de slotdag met 8-8 gelijkspeelde bij ZPB. Dit seizoen wisten de Utrechters al eens te winnen van AZC (5-2), maar verloren in de voorlaatste speelronde ook, toen zelfs ruim met 10-3. De ploeg is vooral blij dat het weer kan rekenen op Benjamin Hoepelman en Pascal Janssen. Zij moeten de ploeg doelpunten brengen, verdedigend zit het potdicht bij de ploeg, die ruimschoots de minste tegentreffers te verwerken kreeg.

ger18102022397%20(2).jpg
International Pascal Janssen draait weer volop mee bij UZSC.

Tegenstander De Ham zit nu weer eens aan de 'goede kant' van de play-offs, een prachtige boost voor de vereniging. De laatste keer dat de vereniging dat lukte was in 2003 - toen MSN.nl nog de best bezochte website van Nederland was, Lance Armstrong voor de vijfde keer de Tour won en Jim en Jamai in de finale van Idols stonden. De Hammers hebben talloze keren in de play-outs tegen degradatie moeten vechten, nu zijn ze er weer bij. Helaas voor de ploeg zonder smaakmaker Jonas de Crivella, volgens afspraak is hij weer terug naar Brazilië voor de competitie daar. 

De startsignalen voor de overige wedstrijden in Leiden en Ede starten tegelijk. In de Sleutelstad volgt het duel tussen ZVL-1886 en ZV De Zaan. In Ede volgt - na de apotheose van de dames - het duel tussen de heren van Polar Bears en Widex GZC Donk. 

ZVL: ploeg met de beste serie in de Eredivisie
ZVL kende een uitstekende tweede seizoenshelft, door tien van haar laatste elf duels te winnen. Dat kan geen andere ploeg ze nazeggen. In die serie versloegen ze ook AZC (9-4) en UZSC (6-4). De Leidenaren kunnen dus betiteld worden als de gevaarlijkste outsider. Al is er voor de Zaanse tegenstander alles te winnen. De promovendus klom vanuit promotie direct op naar de play-offs, knap dus. Maar geen verrassing voor coach Johan Aantjes. In september legde hij de lat al hoog: “met handhaven als doelstelling weet je wel waar je uit gaat komen. Precies bij de play-outs. Als je de lat hoger legt, wat ambitieuzer kijkt en daarop je programma afstemt, heb je grotere kans om hoger te eindigen.” En zie daar. 

Prachtige apotheose tussen Polar Bears en GZC Donk
De wedstrijd tussen Polar Bears en GZC Donk zal naar verwachting een echte clash worden. Beide ploegen ontliepen elkaar nauwelijks deze competitie, met een gelijk puntentaantal en een bijna gelijk onderling resultaat: 8-6 in Gouda en 5-4 in Ede. De vijfde plek in de eindrangschikking was een tegenvaller voor de Gouwenaren, voor het tweede seizoen op rij eindigt de Goudse ploeg buiten de topvier. Beide keren was dat te wijten aan een minder slot van het seizoen. Eerder leek te ploeg onbedreigd op de derde plek af te stevenen, maar zag concurrenten ZVL en Polar Bears alsnog langszij komen.

Heren%20PO%20Qf%20R1.png

Vrijdag 10 mei
19.00 uur AZC - Het Ravijn (scheidsrechters Bijeman en Van Duijnen)
20.00 uur UZSC - ZV De Ham (scheidsrechters De Jong en Pool) LIVESTREAM
20.45 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Dutilh en Van Wanrooij)
20.45 uur ZVL-1886 - ZV De Zaan (scheidsrechters Schapers en Van der Loo)

Zaterdag 11 mei
17.15 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Schapers en Reemnet) LIVESTREAM
17.30 uur ZV De Zaan - ZVL-1886 (scheidsrechters Zwart en Van den Heuvel)
19.00 uur Het Ravijn – AZC (scheidsrechters Smit en Gransjean)
19.30 uur ZV De Ham – UZSC (scheidsrechters Taylan en Nieuwkoop) LIVESTREAM

(Evt.) Zondag 12 mei
19.00 uur AZC - Het Ravijn (scheidsrechters Zwart en Dutilh)
19.00 uur UZSC - ZV De Ham (scheidsrechters Van Duijnen en Reemnet) LIVESTREAM
19.00 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Smit en Van der Loo)
19.00 uur ZVL-1886 - ZV De Zaan (scheidsrechters De Jong en Bijeman)

Beeld:
AZC viert de titel vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

03 juni 2020
Guus Wolswinkel is weer terug bij Polar Bears. De international vertrok in 2018 naar het Spaanse CN Catalunya om ervarin…
31 mei 2020
Aankomend seizoen zullen Jan Mensink en Adam Zaidi de heren selectie van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal gaan trainen. Jan…
1,036