Programma play-outs Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
Matthijs Lucas moet Amersfoort in de Eredivisie proberen te houden | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
09 mei 2019
Programma play-outs Eredivisie Heren

Onderin de Eredivisie beginnen ook de kruisfinales, ofwel de play-outs. Voor de winnaars van de eerste ronde wacht volgend seizoen weer Eredivisiepolo. De verliezers treffen elkaar volgende week, de verliezer daarvan degradeert, de winnaar wacht een derde ronde. Dan is  Waterpolo Den Haag, de nummer twee van de eerste klasse, de tegenstander.

In de eerste ronde staan Schuurman BZC – SVH en ZPB H&L Productions – Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort tegenover elkaar. De wedstrijden worden in een best-of-2 afgewerkt. 

Nipt naast de play-offs gegrepen of al weken zeker van play-outs
De vier ploegen werkten op verschillende wijze toe naar het einde van de competitie. Voor Schuurman BZC en ZPB lonkten er tot de laatste speeldag nog play-offs. ZPC Amersfoort en SVH wisten al ruim voor het slot dat er play-outs aan te pas gingen komen.

Voor Schuurman BZC is het tot dusver een teleurstellend seizoen. De ploeg verraste in de zomer nog met het aantrekken van Jan-Willem Slaghuis, Saake Nijhuis en vooral Milos Filipovic. Helaas voor de Borculoërs verkoos de international na het EK de Côte d'Azur boven Het Galgenveld en vertrok naar Nice. Met ook de diskwalificatie in het bekertoernooi, is het geen fijn seizoen gebleken. 

Tegenstander SVH - of beter gezegd de Winterse aankopen van de Rotterdammers - mogen nu gaan laten zien wat ze waard zijn. Tijdens de afgelopen winterstop gingen de alarmbellen af bij de ploeg van Marco Booij, zonder in te grijpen leek degradatie onafwendbaar. De club haalde vier buitenlandse spelers naar de Wilgenring en richtte zich op de play-outs. Eerst een team smeden, daarna presteren in mei was het devies. Veel haalde het inderdaad nog niet uit. Met de nieuwe aankopen erbij werd er slechts één punt gehaald. 

Ook ZPC Amersfoort kent een teleurstellend seizoen. Met Hans van Zeeland aan het roer moest de vereniging weer een fundament krijgen en stappen maken richting de topclub die het ooit was. Het huwelijk duurde slechts acht maanden en al vroeg werd duidelijk dat de Amersfoorters zich eerst moeten richten op lijfsbehoud. De club blijft hoe dan ook ambitieus en heeft grootste plannen voor volgend seizoen. Dat valt en staat met Eredivisiepolo volgend seizoen. Tegenstander ZPB staat voor het tweede jaar achtereen in de play-outs, in 2016 speelde de ploeg nog de finale om het kampioenschap. De clash met Amersfoort zal er één op het scherpst van de snede worden, dit seizoen werd het 13-9 in Barendrecht en 10-5 in Amersfoort. 

pou%20h.png

Zaterdag 11 mei
19.15 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort – ZPB H&L Productions (scheidsrechters Trijsburg en Van Beuningen)
19.30 uur SVH – Schuurman BZC (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Van der Molen)

Zondag 12 mei
16.00 uur Schuurman BZC – SVH (scheidsrechters Rutten en Hinds)
16.30 uur ZPB H&L Productions – Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters Taylan en Van Wanrooij)

Beeld:
Matthijs Lucas moet Amersfoort in de Eredivisie proberen te houden | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

20 mei 2020
Jelto Spijker (20), Claudio Brancatello (26), Gergo Marnitz (31) en Simon Vogel (23) komen de waterpolomannen van ZVL-18…
2,301
20 mei 2020
Aankomend seizoen zal Wicher Diallo het eerste damesteam van Het Ravijn onder zijn hoede nemen. Diallo was de afgelopen…
1,013