Programma play-outs Eredivisie Heren

Eredivisie Heren
Klaas Zwaan, hier nog als speler, zal als coach op de bank zitten | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
18 mei 2019
Programma play-outs Eredivisie Heren

Ook onderin de Eredivisie wordt er naar het einde toegewerkt. Schuurman BZC en Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort gaan dit weekend onderling uitmaken wie er rechtstreeks degradeert naar de eerste klasse. De winnaar is nog niet klaar, daarvoor wacht volgende week een tweeluik met Waterpolo Den Haag voor een plek in de Eredivisie. 

Het zijn roerige tijden voor beide clubs. Op de rand van degradatie nam Schuurman BZC deze week afscheid van coach Barry Wittenbernds. Wittenbernds die vorige zomer juist overkwam van ZPC Amersfoort, had grootste plannen en het regionale dagblad Tubantia kopte 'Barry Wittenbernds wil van BZC weer een topclub maken'. 

Acht maanden later liggen de kaarten compleet anders. De Borculoërs moeten degradatie zien te voorkomen in een tweestrijd met een andere roemruchte club uit Nederland, ZPC Amersfoort. De achtvoudig landskampioen nam eerder al afscheid van zijn coach Hans van Zeeland.

De ploegen speelden twee keer eerder tegen elkaar dit seizoen. De Borculoërs zegevierden twee keer. In eigen bad werd het 10-7, in Amersfoort eindigde de wedstrijd in 7-8.

pou%20h_2.png

Zaterdag 18 mei
19.45 uur Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - Schuurman BZC (scheidsrechters Gransjean en Bijeman)

Zondag 19 mei
18.00 uur Schuurman BZC - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters De Jong en Van Duijnen)

Beeld:
Klaas Zwaan, hier nog als speler, zal als coach op de bank zitten | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

30 mei 2020
Petar Ivosevic zal komend seizoen de herenselectie van SVH onder zijn hoede nemen. De 32-jarige Serviër, woonachtig in D…
28 mei 2020
Wederom presenteert Waterpolo Den Haag een nieuwe naam bij de club. Na de eerdere komst van trainer Anton Heiden en…
2,095