Robert Munkacsy nieuwe hoofdcoach UZSC

Eredivisie Heren
25 juli 2019
Robert Munkacsy nieuwe hoofdcoach UZSC

Robert Munkacsy de nieuwe hoofdcoach van de heren van landskampioen UZSC. Naast de functie van hoofdcoach bij de heren zal hij tevens de Jeugd Technische Commisie (JTC) ondersteunen en begeleiden bij het verder ontwikkelen van de jeugdleerlijnen van de club. "Net als afgelopen seizoen heeft UZSC nu een trainer/coach aangetrokken die zich volledig op waterpolo richt en vanuit de jeugd een programma samenstelt dat tot aan de selectieteams een eenduidig groeipad moet waarborgen", aldus UZSC in een persbericht.

Verder uit het persbericht:

"Het afscheid van de Griekse succescoach Evangelos Pateros is geen eenvoudige beslissing geweest. De vereniging heeft zijn contract niet kunnen verlengen omdat een meerjarig contract, dat voldoet aan zijn eisen, op dit moment niet volledig gewaarborgd kan worden. Mede ingegeven door de verplichtingen die het overkomen van zijn gezin naar Nederland met zich meebrengt.

Robert is geen onbekende in het Nederlandse waterpolo. De Hongaarse trainer is in 2016 bij ZPC Het Ravijn begonnen, eerst als speler en daarna in 2017 als trainer. Een jaar later heeft hij voor de Waterpolo Academie van de KNZB als assistent-trainer naast Harry van der Meer training gegeven. Als speler is hij in die periode actief geweest bij PSV Waterpolo en was hij trainer bij het RTC Zuid in Eindhoven.

In mei jl. is hij getrouwd en gaat hij zijn leven samen met zijn vrouw verder in Nederland voorzetten. UZSC biedt voor Robert een perfecte mogelijkheid om zoveel mogelijk met waterpolo bezig te zijn. Voor de vereniging wordt weer invulling gegeven aan een trainer die zowel de herenselecties als de jeugdteams een stap verder gaat brengen.

Robert wordt bijgestaan door Botond Szalma als assistent-trainer en coach van het tweede herenteam. Botond volgt daarmee Peter Simons op die afgelopen seizoen heeft aangegeven te willen stoppen bij UZSC. Robert en Botond kennen elkaar al vele jaren en Botond heeft ook al veel ervaring met het Nederlandse waterpolo; als speler bij Schuurman BZC en nu enkele seizoenen bij UZSC.

De topsportcommissie en de Jeugd Technische Commisie van UZSC zijn verheugd met de komst van Robert en de assistentie van Botond. UZSC heeft beide heren selectieteams nu op orde en ziet het komend seizoen met vertrouwen tegemoet."

 

Beeld:
Robert Munkacsi (eigen foto UZSC)
LEES MEER OVER
1,932

Lees ook

29 januari 2023
Het Eredivisieweekend zit er weer op. Bij de dames sleepte Polar Bears een overwinning uit het vuur tegen UZSC. Bij de m…
1,361
27 januari 2023
Vorige week waren de dames van GZC Donk en De Ham nog een weekendje vrij, maar zaterdag komen alle ploegen in de Eredivi…