Ron Loos terug bij Het Ravijn

Eredivisie Heren
08 juli 2019
Ron Loos terug bij Het Ravijn

Aankomend seizoen zal de ervaren waterpolocoach Ron Loos de herenselectie van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal onder zijn hoede nemen.

Na de recente aanstelling van Jan Mensink als nieuwe technisch coördinator in de topsportcommissie voor de dames- en de herenselectie, is ZPC Het Ravijn uit Nijverdal begonnen met een heroriëntatie van de trainingsstaf. In deze nieuwe aanpak past de aanstelling van ervaren ontwikkelingscoach Ron Loos, die ook in het verleden al bij de heren van Het Ravijn actief is geweest. In de afgelopen periode was hij actief bij de mannen van ENC Arnhem, maar na drie succesvolle jaren gaf hij eerder dit jaar aan komend seizoen geen team meer onder zijn hoede te willen nemen en zich te willen focussen op de verdere ontwikkeling van zijn bedrijf, een groothandel in de Automotive-branche in Dinxperlo, en (hobby) boerderij in Breedenbroek.

Toen ZPC Het Ravijn bij hem aanklopte of hij komend seizoen bij de herenselectie wilde instappen, heeft hij zijn besluit heroverwogen. “Ik heb bij deze club in het verleden altijd met veel plezier gewerkt”, geeft Loos aan. “De herenselectie voor het komende seizoen bestaat uit een aantal oudere, ervaren spelers en een grote groep jeugdige talenten waarvan de kern de afgelopen jaren tot drie keer toe Nederlands Kampioen bij jongens onder 15/17 is geworden. Deze groep samenbrengen en een stap verder helpen vind ik een mooie uitdaging, die goed bij mij past.” In de trainingen zal Loos worden ondersteund door Jan Mensink. Zij werkten eerder samen bij Schuurman BZC.

Ook oudgediende Jan Heerdink keert terug als teammanager. Hij heeft deze rol velen jaren bij het succesvolle damesteam van ZPC Het Ravijn vervuld en de vereniging wil met deze stap de programma-organisatie van de herenselectie verder versterken.

Hilda Wouters, voorzitter van de tosportcommissie van ZPC Het Ravijn, is erg blij met de komst van Ron Loos en Jan Heerdink. “Met Ron hebben we een waterpolocoach binnengehaald die veel ervaring heeft met teambuilding en de integratie tussen het oorspronkelijke heren 1 team en de aanstormende jeugd mee vorm kan geven. Met Jan Heerdink krijgt de selectie er ook een ervaren organisator bij, waardoor coach Ron Loos en technisch coördinator Jan Mensink zich op de technisch en tactische ontwikkeling van de selectie kunnen concentreren.”

(Bron: persbericht Het Ravijn)

Beeld:
Ron Loos. (Foto Het Ravijn)
LEES MEER OVER
1,238

Reacties

Lees ook

20 oktober 2019
Tot gisteren waren er nog drie teams zonder puntverlies, daar is er nu nog maar een van over. UZSC won met 10-3 van Het…
19 oktober 2019
In de Eredivisie Heren volgen vandaag 'maar' vijf wedstrijden, nu Polar Bears heeft besloten om niet te spelen tegen Sch…