Ron van der Wild krijgt gedroomd afscheid met landstitel

Eredivisie Heren
Ron van der Wild krijgt gedroomd afscheid met landstitel

In de eigen Aquarijn heeft AZC Moscow het zestiende landskampioenschap in de historie veroverd. UZSC werd met 10-4 opzij gezet. Daarmee pakte de ploeg de dubbel na de eerdere bekerwinst in maart. Het is tevens de dertiende dubbel in het bestaan van de Alphense club en een perfect afscheid voor coach van der Wild, die na vijf jaar hoofdcoach een stap terug doet bij de club.

Van de vijf jaar dat Van der Wild hoofdcoach was, waren de eerste vier jaren vol met herrie. Transferperikelen, het scheidsrechtersincident, de juridische strijd met KNZB over het aantal buitenlanders, rode kaarten en zelfs de hoon van de publieke opinie binnen het Nederlandse waterpolo. Tot dit seizoen. De komst van trainer Nemanja Stevanovic deed de discipline terugkeren in het Alphense kamp en de neuzen dezelfde kant op doen staan. 

Dit seizoen leek alles anders. Ondanks een kansloze Champions League campagne - waarin het geen enkel punt wist te veroveren - leek er een baken van rust rond de ploeg te hangen. In de reguliere competitie liet het weliswaar wat punten liggen, maar in de play-offs waren ze ongenaakbaar. Van angstgegner Het Ravijn, vervolgens Polar Bears en nu dus UZSC werd in de korst mogelijke manier het maximale resultaat behaald.

Van der Wild - die medio 2013 instapte toen de ploeg ternauwernood aan degradatie was ontsnapt – was na afloop vanzelfsprekend dolgelukkig. “Deze finaleserie waren we heer en meester. Ik denk dat we de titel gister in Utrecht gewonnen hebben. Het beslissende moment was volgens mij de vier minuten dat we met een man minder moesten spelen. Wij wisten in die fase een keer te scoren terwijl we zelf een goal tegen kregen. Ik denk dat er toen iets bij UZSC knakte. Vandaag wilde we die schaal zo graag winnen. Ik ben het meest trots op al die jongens. We hebben op elke positie zoveel kwaliteiten, dat gaf vandaag de doorslag. Nu hebben we eerst een feestje. De ploeg kennende zal dat best een beetje ordinair worden, maar dat mag”, glimlacht hij. “Daarna zullen de meeste jongens in de loop van de week terug naar huis vliegen en hebben we vakantie. Het seizoen zit erop. We hebben de dubbel."

Coachduo Ron van der Wild en Nemanja Stevanovic
Coachduo Ron van der Wild en Nemanja Stevanovic

Klik hier om de samenvatting van NOS Sport terug te kijken.

Zaterdag 26 mei
AZC Moscow – UZSC: 10-4
Periodestanden: 3-2, 2-0, 4-1, 1-1
Doelpunten AZC: Milos Filipovic 4, Filip Coric 4, Dejan Indjic 2.
Doelpunten UZSC: Mike van den Brink, Casper Landeweerd, Joep van den Bersselaar, Yoran Frauenfelder.
Scheidsrechters Schapers en Van der Loo.

Eerdere uitslagen:
Vrijdag 25 mei

UZSC – AZC Moscow: 6-8
Periodestanden: 2-3, 2-2, 1-0, 1-3 
Doelpunten UZSC: Casper Landeweerd 2, Mike van den Brink 2, Joep van den Bersselaar en Loek Foster.
Doelpunten AZC: Dejan Indjic 4, Filip Coric 2, Jacoppo Mandolini en Andreas Miralis.
Scheidsrechters Zwart en de Jong.

AZC viert feest
AZC viert feest. Foto's: Beeldboot/ Gertjan Kooij

PO%20H.png

LEES MEER OVER

Lees ook

Komend weekeinde staat weer volgeboekt met wedstrijden in de eredivise voor de mannen.  Bij de vrouwen valt de besl…
In de competitie bij de mannen was er de eerste overwinning voor MNC Dordrecht. Mede dankzij vijf doelpunten van Dino va…
1,475