Sebastiaan van Mil terug op oude nest

Eredivisie Heren
Sebastiaan van Mil
Sebastiaan van Mil terug op oude nest

Sebastiaan van Mil keert terug naar Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort, de club waar hij tot zijn 20e speelde. De laatste twee jaar kwam de inmiddels 26-jarige midachter uit voor AZC Moscow waarmee hij alle prijzen in Nederland won en een seizoen in de groepsfase van de Champions League speelde. Zijn grootste ontwikkeling maakte hij door bij de Spaanse clubs CN Sabadell en CN Rubi en het Hongaarse Szentes. Daar was hij fulltime waterpoloër en schopte het tot Oranje-international. 
 
Van Mil komt in Amersfoort veel oude bekenden tegen. “Hoewel ZPC Amersfoort helaas gedegradeerd is naar de eerste klasse, vind ik het mooi om terug te keren naar de plek waar het allemaal begon”, zegt Van Mil. “Amersfoort heeft de ambitie om terug te keren naar het hoogste niveau, daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.” 
 
Ook Dejan Indjic maakte onlangs bekend over te stappen van AZC naar ZPC Amersfoort. De selectie van de nieuwe coach Gianluca Sattolo krijgt zo een aardige kwaliteitsimpuls. “De uitglijder naar de eerste klasse moet snel worden weggepoetst, we gaan vol voor het kampioenschap”, aldus Pieter Klaasse, voorzitter van de Stichting Topsport ZPC Amersfoort. “Met de komst van Sebastiaan en Dejan hebben we er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Beeld:
Beeldbron: Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER
2,125

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,544
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…