Thomas Lucas naar ZV De Zaan

Eredivisie Heren
21 augustus 2019
Thomas Lucas naar ZV De Zaan

Oranje-international Thomas Lucas, de laatste twee seizoenen uitkomend voor het Italiaanse Nuoto Catania, vervolgt met ingang van het seizoen 2019-2020 zijn waterloopbaan bij ZV de Zaan.

De 30-jarige midvoor is een zeer ervaren speler. Hij speelde eerder bij het Spaanse CN Mataro en bij Szentes in Hongarije, gelijk met zijn vriendin en international Sabrina van der Sloot. Ook was Lucas een aantal jaren actief in de Duitse Bundesliga bij ASC Duisburg. In Nederland speelde Lucas bij AZ&PC (nu ZPC Amersfoort) en Schuurman BZC. Hij heeft inmiddels circa 120 interlands in het Nederlands team achter zijn naam staan.

De ambities van Thomas Lucas voor het komend seizoen zijn duidelijk: kampioen worden met ZV de Zaan en plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokyo met Oranje.

Voor de trainer/coach van ZV de Zaan, Johan Aantjes, is Thomas Lucas geen onbekende. De twee kennen elkaar vanuit de periode dat Aantjes bondscoach was van het Nederlands team. Aantjes is blij met de komst van Lucas, volgens hem is met zijn komst de selectie compleet en bestaat het team uit een prima mix van jong en oud.

Ook de Topsportcommissie van ZV de Zaan is verheugd en denkt na het succesvolle afgelopen seizoen waarin ZV de Zaan als debutant in de Eredivisie een vijfde plaats behaalde, met deze huidige selectie de lat weer wat hoger te kunnen leggen en een top vier-positie te behalen. Ook de wens om aanstormend talent te laten leren van spelers met heel veel ervaring is met de komst van Thomas Lucas en eerder al Andreas Miralis, Ted Huijsmans en Mick van de Bree, ingevuld.

(Bron: persbericht ZV De Zaan)

Beeld:
(Foto ZV De Zaan)
2,086

Lees ook

06 februari 2023
Het Hofbad in Den Haag zal zondag 19 maart ongetwijfeld voor een groot deel ‘groen’ gekleurd zijn. Zowel bij de dames al…
03 februari 2023
Dit weekend staat vooral in het teken van de KNZB Beker. Bij de heren wordt de laatste halve finale gespeeld. Polar Bear…
1,454