Tuchtzaak Polar Bears-BZC

Eredivisie Heren
25 oktober 2019
Tuchtzaak Polar Bears-BZC

Onlangs heeft tijdens een oefenwedstrijd tussen Polar Bears en Schuurman BZC een speler van Polar Bears ernstig letsel opgelopen. Dit ongeval heeft geleid tot een tuchtzaak die donderdag 24 oktober is behandeld door de Tuchtcommissie van de KNZB. De verkorte uitspraak van de Tuchtcommissie in deze zaak is dat een speler van BZC voor vier wedstrijden is geschorst. Polar Bears en BZC hebben zich neergelegd bij de uitspraak van de tuchtcommissie en hebben uitgesproken volledige medewerking te verlenen aan alle voorstellen die verruwing van de sport aan de orde stellen en tegengaan.

 

De KNZB en haar leden maken zich sterk voor een sportief en veilig sportklimaat. De KNZB betreurt dan ook vanzelfsprekend elk incident in het waterpolo; elk incident is er één te veel. Voor incidenten heeft de KNZB een onafhankelijke tuchtcommissie ingericht om objectief de feiten te beoordelen en waar nodig passende maatregelen op te leggen, mede gelet op de verschillende belangen binnen de sport.

 

Op initiatief van Polar Bears en BZC gaat de KNZB in overleg met alle waterpoloverenigingen uit de eredivisie om samen te bespreken hoe om te gaan met incidenten, hoe we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat het aantal incidenten wordt teruggedrongen en hoe we er met alle verenigingen voor kunnen zorgen dat iedereen op een veilige en sportieve manier kan waterpoloën op alle niveaus.

Beeld:
1,903

Reacties

Lees ook

12 januari 2020
In de Eredivisie dames wist de gehele top vier zaterdagavond te winnen. Allen deden ze dat met een verschil van acht doe…
15 december 2019
In de Eredivisie Heren liep UZSC zaterdagavond tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. In Gouda verloor de land…