Veel wisselingen bij ZPB

Eredivisie Heren
Veel wisselingen bij ZPB

De herenselectie van ZPB H&L Productions is voor het nieuwe seizoen behoorlijk vernieuwd. Niet alleen trainer-coach Arjen Silvis maakt plaats, ook in het water is er een aantal wisselingen.

Na 2,5 jaar stopt Silvis als hoofdtrainer om zich meer te richten op de jeugdopleiding van de Barendrechtse club. Mark van Engelen neemt zijn rol over. Tot een jaar geleden stond Van Engelen jarenlang aan het het roer van de herenselectie van Waterpolo Den Haag, waarmee hij zich opwerkte vanuit de Tweede Divisie naar de Eredivisie. De staf zal verder bestaan uit Marco Booij en voormalig Heren 1-speler Kevin van Baarle.

Sterkhouders Maurice Dentro en Sam van den Burg stappen samen over naar het Franse Sete. Daarnaast verlaat voormalig aanvoerder Stephan de Ruijter de club. Hij doet een stapje terug en komt komend seizoen uit voor PCG/De Linge in zijn woonplaats Gorinchem. Verder speelt Tom van der Veen volgend jaar op recreatief niveau en vertrekt Jeroen Willemsen naar ZVL-1886.

Tegenover het vertrek van de genoemde spelers, verwelkomt ZPB ook een aantal nieuwe gezichten. Naast dat diverse talentvolle jeugdspelers een kans krijgen om in de voorbereiding een plek in de herenselectie af te dwingen, heeft de club ook een aantal versterkingen van buiten gehaald. Oud-internationals Robin Lindhout (foto boven) en de broers Tim en Lars Reuten komen over van AZC. Ook Darko Jovanovic maakt de overstap van de Alphense club die zich onlangs terugtrok uit de Eredivisie. Jovanovic speelde eerder jaren met Van Engelen voor Waterpolo Den Haag. Tot slot komt Alexandros Polyzos naar ZPB. De 24-jarige Griek komt over van Chania waarmee hij uitkwam op het hoogste Griekse niveau.

 

Beeld:
Robin Lindhout, hier nog als speler van AZC (Orange Pictures)
2,904

Lees ook

Landskampioen GZC/Donk trof in Polar Bears een taaie tegenstander en was de enige ploeg die drie duels nodig had om de h…
1,430
Nu de halve finales bij de vrouwen bekend zijn, is het komend weekeinde de beurt aan de mannen. Bij de bepaling van de e…
2,472