Versterkingen Het Ravijn

Eredivisie Heren
Versterkingen Het Ravijn

Vanaf december kan de herenselectie van ZPC Het Ravijn weer rekenen op de terugkeer van Niels Hofmeijer. Niels keert na 5,5 jaar studie en waterpolo in Amerika terug naar Het Ravijn om daar zijn waterpolocarrière voort te zetten. Ook keeper Jelle van Rossum versterkt de club uit Nijverdal.

Niels kijkt ernaar uit om weer aan te sluiten bij Het Ravijn. "Het zal even wennen zijn om na 5,5 jaar te vertrekken uit San José in Californië. De afgelopen jaren heb ik een fantastische tijd gehad met de combinatie van waterpolo en mijn studie bij San José State University". Niels heeft vorig jaar zijn bachelor in werktuigbouwkunde afgerond en hoopt over een half jaar te slagen voor zijn master. "Ik heb er wel even over nagedacht om in de Golden State te blijven, maar dan zou ik mijn waterpolodoelen op moeten geven. Destijds heb ik de keuze gemaakt om naar Amerika te gaan voor de combinatie waterpolo en studie. Na de afronding van mijn studie, kan ik mij weer volledig focussen op waterpolo en kan ik mijn ambities en doelen waar maken om weer in Europa te spelen", aldus Niels.

De komende jaren wil Niels zich verder ontwikkelen als waterpoloër bij Europese clubs. "Tijdens Corona wilde ik graag weer spelen bij Het Ravijn onder Jan Mensink. Helaas ging het toen op het laatste moment niet door. De afgelopen jaren heb ik Het Ravijn nauw gevolgd en ik vind de doorgemaakte ontwikkeling fantastisch, met als hoogtepunt natuurlijk het landskampioenschap. Daarom ben ik heel blij dat ik komend jaar weer aan kan sluiten bij Het Ravijn". Hij kijkt ook uit naar het weerzien van (oud)-teamgenoten, trainers, supporters en de sfeer die Het Ravijn brengt. Tenslotte vindt Niels het ook mooi om weer samen te spelen met zijn broer, Brent, voordat deze er letterlijk en figuurlijk weer vandoor vliegt (Brent is piloot, red.).

Jelle van Rossum
Een tweede versterking voor de herenselectie van Het Ravijn is de komst van keeper Jelle van Rossum. De 17-jarige Jelle, woonachtig in Amersfoort, heeft de afgelopen negen jaar bij ZPC Amersfoort gespeeld. Jelle zijn vader, Robert van Rossum, speelde bij Nunspeet waardoor hij van kleins af aan al in het zwembad was te vinden en met waterpolo in aanraking kwam.

Het Ravijn is geen onbekende club voor Jelle. Hij heeft bij Jong Oranje en bij het CSE Zwolle onder Zeno Reuten getraind en zo kent hij ook een aantal jeugdspelers- en speelsters van Het Ravijn. Ook is Jelle samen met Kenai Heitink, Hugo Wouters en David Hesselink in 2021 naar het EJK in Malta geweest.

De afgelopen twee jaren heeft Jelle een blessure gehad aan zijn elleboog, maar gelukkig staat deze blessure zijn waterpolocarrière nu niet meer in de weg. Jelle heeft een aantal keer meegetraind bij Het Ravijn, wat goed beviel en waarna hij de keus heeft gemaakt om de overstap naar Het Ravijn te maken. Jelle hoopt zich bij Het Ravijn in de (keepers)trainingen en wedstrijden verder te kunnen ontwikkelen en kijkt ernaar uit om onder andere met Brent Hofmeijer samen te trainen.

Het Ravijn is erg blij met de komst van Niels Hofmeijer en Jelle van Rossum. "Met Niels komt een ervaren speler terug op het nest en met Jelle halen we een jong talent in huis. Beide spelers zien wij binnen Het Ravijn als een waardevolle aanvulling voor het team en wij hopen als club te kunnen bijdragen aan hun verdere ontwikkeling", aldus Hilda Wouters, voorzitter
topsportcommissie ZPC Het Ravijn.

Jelle van Rossum
Jelle van Rossum

Bron: Het Ravijn

Beeld:
Foto boven: Niels Hofmeijer als speler van San José (14)
1,558

Lees ook

ZPB H&L Productions heeft zich voor komend seizoen versterkt met Maurice Dentro (27) en Jens Wijgers (19). Na de nie…
1,206
Na de aanstelling van Hans Blikslager als trainer-coach van de damesselectie, is het UZSC gelukt Sebastiaan Brands (27)…
1,667