ZPC Amersfoort versterkt terug naar Eredivisie

Eredivisie Heren
ZPC Amersfoort versterkt terug naar Eredivisie

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort keert na de zomer versterkt terug op het hoogste waterpoloniveau van Nederland. Voor de coronacrisis stevende de ploeg van Gianluca Sattolo in de eerste divisie af op het kampioenschap. Die koppositie gaf uiteindelijk recht op de zo gewenste promotie. Hoewel Thijs Wolswinkel is gestopt en van de Serviër Dejan Indjic afscheid is genomen, mag de selectie voor het nieuwe seizoen er zijn.

 

Blikvanger van het nieuwe team is Jesse Koopman (foto boven). De 27-jarige international was in het verleden al een paar jaar actief in Amersfoort en komt over van het Franse Lille. Daarvoor speelde hij als prof in de Spaanse, Hongaarse en Roemeense competitie. Koopman kiest bewust voor een terugkeer naar Amersfoort. “Ik ben zeven jaar weg geweest. Heb veel geleerd en mezelf goed ontwikkeld, maar ik miste Nederland ook wel. Hoewel komend seizoen met het Nederlands team in het teken zal staan van de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio, wil ik ook vast voorzichtig gaan nadenken over een maatschappelijke carrière. Bovendien ga ik binnenkort trouwen (met topzwemster Kira Toussaint, red.), dus het is een goed moment om terug te keren naar Nederland. Ik ken in Amersfoort veel jongens van vroeger en het plan spreekt me aan. Mooi om met een ambitieuze en leuke groep gasten aan de slag te gaan”, verklaart Koopman zijn keuze.

 

Naast Koopman is de selectie aangevuld met enkele talenten. Keeper Boyd Vermeulen (17) en Jort van der Werve (18) komen over van BZC Brandenburg en Sam Kunz (18) laat VZC Veenendaal achter zich. Sattolo: “Boyd en Sam spelen in Jong Oranje en ook Jort is een groot talent. Hij is een allrounder en zal nu samen gaan spelen met zijn broer Max. Sam is heel handig en snel en Boyd neemt de plaats onder de lat over van Brian Beentjes die door een blessure niet meer kan keepen.” Vermeulen krijgt in zijn taak ondersteuning van Clement Stegman. De 29-jarige oud-goalie van Oranje stopte vijf jaar geleden na een zwaar auto-ongeluk noodgedwongen abrupt zijn carrière. Inmiddels is hij volledig hersteld, waardoor hij graag weer het water induikt. “Het maakt me op zich niet zoveel uit of ik nou eerste of tweede keeper word. Ik denk vooral dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn in de ontwikkeling van Boyd. Hij moet worden klaargestoomd voor de toekomst.” De laatste nieuwe naam die volgend seizoen in Amersfoort te bewonderen is, is Mees Keuning. De 20-jarige voormalig jeugdinternational komt over van Widex GZC Donk en versterkt de ploeg uit de Keistad op de midvoorpositie. Tel daar oud-international Lars Reuten bij op – die halverwege vorig seizoen al over kwam van GZC Donk en nu eindelijk speelgerechtigd is – en de club, die in het verleden acht landstitels veroverde, mag zelfs voorzichtig tot de kampioenskandidaten worden gerekend.

 

Zover wil Sattolo echter niet direct gaan. “Natuurlijk willen we zoveel mogelijk wedstrijden winnen, maar het kampioenschap is niet het hoofddoel. Ik wil een dusdanig fundament neerzetten dat we structureel in de top-5 meedraaien. Deze selectie moet daartoe in staat zijn. Het is een mooie mix van ervaring en talent waarbij er niet één of twee absolute uitblinkers zijn.” Sattolo, eveneens keeperstrainer van de Oranjeselecties, is komend seizoen naast hoofdtrainer ook technisch manager in Amersfoort. “Ik ga uitvoering geven aan het totale waterpolobeleidsplan van de club. Per leeftijdscategorie ga ik planningen en trainingsschema’s maken zodat er een duidelijkere opleidingslijn ontstaat. Ik zal daarvoor alle spelers gaan volgen en ook de verschillende trainers opleiden en begeleiden.”

 

Clement.jpg
Clement Stegman maakt na vijf jaar z’n comeback en krijgt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de jonge doelman Boyd Vermeulen.

 

Beeld:
Beeldboot / Gertjan Kooij
LEES MEER OVER
5,154

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,543
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…