ZV de Zaan verwelkomt Pim Steenbrink en Julian Oorschodt

Eredivisie Heren
ZV de Zaan verwelkomt Pim Steenbrink en Julian Oorschodt

De waterpoloheren van ZV de Zaan nemen - na het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie - afscheid van keeper Ted Huijsmans en midvoor Jacopo Mandolini. De twee topspelers hebben een belangrijke bijdrage gehad in het binnenhalen van de grote prijzen waaronder de eerste landstitel. ZV de Zaan heeft inmiddels al versterking gevonden in Julian van Oorschodt en keeper Pim Steenbrink.

De in Sint-Michielsgestel woonachtige Ted Huijsmans heeft 5 seizoenen onder de lat van De Zaan gelegen maar kiest nu voor meer tijd met zijn gezin en maakt om die reden de overstap naar een club dichter bij huis, PSV. Mandolini heeft twee seizoenen bij De Zaan gespeeld en heeft besloten een punt achter zijn waterpolocarrière te zetten en daarmee aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen. 

Versterking van de herenselectie is gevonden. De nog jonge en talentvolle Pim Steenbrink en Julian van Oorschodt maken de overstap naar ZV de Zaan. Trainer en coach Andreas Miralis is blij met de komst van de twee: “Beiden zijn jong, hebben een goed karakter, hoge ambities en passen goed in de algemene strategie van onze club om te investeren in jonge Nederlandse spelers. Ik kijk ernaar uit om met ze samen te werken en ik hoop dat ze snel hun plek binnen het team vinden.” 

Julian van Oorschodt heeft vanaf zijn jeugd gespeeld bij PSV en daarnaast een jaar ervaring opgedaan in de Australian Water Polo League. Pim Steenbrink begon zijn carrière bij de jeugd van UZSC, speelde een jaar bij Polar Bears en lag vorig jaar onder de lat bij het WJK onder 20 jaar.

Beeld:
Julian (l) en Pim
1,800

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,543
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…