ZVL-1886 stunt in Alphen, UZSC maakt zich op voor vijfde finale

Eredivisie Heren
Een nieuwe finale voor captain Mike van den Brink | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
ZVL-1886 stunt in Alphen, UZSC maakt zich op voor vijfde finale

ZVL-1886 en UZSC gaan aankomend weekend uitmaken wie zich mag kronen tot Nederlands kampioen van 2018-2019. Beide ploegen beslisten afgelopen zondag de derde beslissingswedstrijd in hun voordeel. ZVL knikkerde regerend landskampioen AZC eruit na strafworpen, UZSC won met dezelfde cijfers als op zaterdag: 7-5.

De Leidse stunt was zondagavond compleet. Op vrijdagavond had de ploeg nog met 10-6 verloren van de Alphenaren. In eigen huis werd die nederlaag weer gerepareerd door met 11-10 te winnen. Zo kwam het aan op een allesbeslissende derde wedstrijd in het Alphense zwembad de Aquarijn. Daar gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe en bleven tot de score van 5-5 in de derde periode bij elkaar. Andreas Miralis en Tim de Mey sloegen daarna het eerste gaatje namens AZC tot 7-5, maar ZVL gaf niet op. In de slotseconden brachten Roeland Spijker en Mark Visser hun ploeg alsnog naast AZC: 7-7 en dus strafworpen. 

Namens AZC schoot Sebastiaan van Mil op de paal en zag Dejan Indjic zijn inzet gestopt worden door ZVL-doelman Esben Wansleeben. Bij ZVL was Mark Visser de enige die mistte. Zo mogen de Leidenaren blijven dromen van de eerste landstitel in de historie.

Zes duels in negen dagen
In Utrecht plaatste thuisclub UZSC zich voor de vijfde keer op rij voor de nationale finale. Na Het Ravijn (2x), ZPB en AZC wacht nu ZVL. De Utrechters kroonden zich drie keer tot landskampioen, alleen de laatste finale ging verloren. In het derde treffen met Widex GZC Donk had de ploeg van Evangelos Pateros de wedstrijd beter onder controle. Na het verlies van vrijdagavond na strafworpen, volgde zaterdagavond het herstel met 5-7 winst. Zondagavond waren de verschillen duidelijker. De laatste periode ging de ploeg in met een 6-2 voorsprong, in de slotfase kwamen de Gouwenaren nog tot drie treffers, maar de tank was leeggeraakt bij GZC Donk, die vorig weekend ook al drie wedstrijden speelden.

po%20h_5.png

Zondag 19 mei
AZC - ZVL-1886 7-7 (3-4 strafworpen)
Periodestanden: 1-2, 3-1, 2-2, 1-2
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 2, Andreas Miralis 2, Flip Coric, Tim de Mey, Dejan Indjic.
Doelpuntenmakers ZVL: Adam Maklari 2, Omar Qachach, Mark Visser, Thijs Versluis, Roeland Spijker, Stan van Ruiten.

UZSC - Widex GZC Donk 7-5
Periodestanden: 2-0, 2-1, 2-1, 1-3 
Doelpuntenmakers UZSC: Arjan de Haas 2, Benjamin Hoepelman 2, Sebastian Hessels, Mike van den Brink, Bram van den Bersselaar.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 2, Lars Reuten 2, Yuri Szeles.

Zaterdag 18 mei
ZVL-1886 - AZC 11-10
Periodestanden: 4-0, 0-3, 2-4, 5-3
Doelpuntenmakers ZVL: Roeland Spijker 4, Jasper Haasnoot 2, Omar Qachach, Mark Visser, Adam Maklari, David Spijker, Stan van Ruiten.
Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric 4, Nathan de Zwaan 2, Dejan Indjic, Andreas Miralis, Stan de Mey, Jort Stienstra.

Widex GZC Donk - UZSC 5-7
Periodestanden: 1-1, 2-2, 2-1, 0-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Lars Reuten 2.
Doelpuntenmakers UZSC: Bram van den Bersselaar 3, Casper Landeweerd, Sebastian Hessels, Pascal Janssen, Benjamin Hoepelman.

Vrijdag 17 mei
AZC - ZVL-1886 10-6
Periodestanden: 3-2, 2-0, 1-1, 4-3
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 3, Dejan Indjic 2, Laszlo Nagy 2, Sebastiaan van Mil, Andreas Miralis, Tim de Mey.
Doelpuntenmakers ZVL: Stan van Ruiten 3, Tim van der Meer, David Spijker, Jasper Haasnoot.

UZSC - Widex GZC Donk 8-8 (0-2 strafworpen)
Periodestanden: 2-1, 1-3, 3-0, 2-4
Doelpuntenmakers UZSC: Bram van den Bersselaar 4, Benjamin Hoepelman 2, Sebastian Hessels, Joost van der Burg.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 3, Fabian van Niekerk 2, Tim Reuten 2, Stan van den Heuvel.

Beeld:
Een nieuwe finale voor captain Mike van den Brink | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Thijmen Karel is de nieuwste aanwinst voor ZPC Amersfoort. De 20-jarige speler komt over van Het Ravijn.Karel begon op z…
1,544
Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voor…