Vasas Budapest maatje te groot voor UZSC

Internationaal Toernooi, Clubnieuws
Vasas Budapest maatje te groot voor UZSC

UZSC kwam vrijdag in de Euro Cup tekort tegen Vasas Budapest. Gecontroleerd liep het Hongaarse team uit naar een 7-14 overwinning. Eenrichtingsverkeer was het echter allerminst.

 

Op donderdag startte de ploeg van Mike van den Brink nog met een knap gelijkspel tegen VK Sabac. Een dag later trof UZSC met Vasas Budapest een ploeg van een ander kaliber. De 18-voudig kampioen van Hongarije toonde z’n klasse en dompelde de thuisploeg met soms simpel ogend spectaculair spel onder. Vasas ziet deze eerste Europese ronde in Utrecht vooral als oefentrip om te werken aan het teamgevoel en te slijpen aan automatismen. Het ambitieuze team uit de Hongaarse hoofdstad herbergt twee Hongaarse internationals die afgelopen zomer nog brons wonnen op de Olympische Spelen in Tokio en twee Servische olympisch kampioenen, waaronder goalie Branislav Mitrovic die zich tot de beste keepers ter wereld mag rekenen. De ploeg van Vad Lajos heeft zich niet voor niets ten doel gesteld om de Euro Cup te winnen en een gooi te doen naar het eerste Hongaarse kampioenschap sinds 2012.

 

Daar had UZSC weinig boodschap aan. De ‘jonge honden’ uit de Domstad klampten zich brutaal aan de Magyaren vast en hielden in de eerste periode knap gelijke tred. Flemming Kastrop schoot zuiver in de hoek en Luuk Gielen passeerde Mitrovic overtuigend vanaf vijf meter. In de tweede periode kwam de klasse van de bezoekers wel boven drijven. Gecontroleerd liep Vasas uit naar 3-7. Alleen Gies WIjnhoven kon in deze fase iets terug doen. Ondanks het gat van vier goals bleef het voor de toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel. UZSC bleef aanvallend actief en verkocht z’n huid in verdedigend opzicht duur. Zowel startende doelman Miki Buitenhuis als zijn vervanger Joran Westerveld keepten een prima pot en in de slotfase bleven met name Kastrop en Joep de Jong vol lef hun schoten op de ‘gouden doelman’ uit Servië afvuren. Zo wist UZSC de schade tegen de poulefavoriet prima binnen de perken te houden.   

 

“We hebben het goed gedaan”, was coach Van den Brink van mening. “Kijk, tegen zo’n tegenstander zullen we de wedstrijd niet domineren of bepalen, maar we hebben wel gewoon goed meegespeeld. Dat biedt perspectief. Hier kunnen we echt op voortbouwen, zowel dit toernooi als straks weer in de competitie.”

 

Euro Cup, poule C (Utrecht)

 

Vrijdag 1 oktober

UZSC – Vasas Budapest: 7-14 (2-3, 1-4, 2-4, 2-3).

UZSC: Flemming Kastrop 3, Joep de Jong 2, Luuk Gielen 1, Gies Wijnhoven 1.

 

ASC Duisburg – VK Sabac: 11-13 (1-2, 5-5, 3-2, 2-4).

 

Reeds gespeeld

 

Donderdag 30 september

UZSC – VK Sabac: 8-8 (1-1, 2-2, 2-2, 3-3).

Doelpunten UZSC: Luuk Gielen 5, Gies Wijnhoven 1, Benjamin Hoepelman 1, Abel de Haan 1.

 

EN Tourcoing – ASC Duisburg: 13-11 (2-2, 5-3, 4-3, 2-3).

 

Stand poule C Euro Cup – Utrecht

1 VK Sabac (Servië) 2-4

2 Vasas Budapest (Hongarije) 1-3

3 EN Tourcoing (Frankrijk) 1-3

4 UZSC 2-1

5 ASC Duisburg 2-0

 

Resterend programma

  

Zaterdag 2 oktober

10:00 uur Vasas Budapest – ASC Duisburg

11:30 uur VK Sabac – EN Tourcoing

 

19:15 uur UZSC – EN Tourcoing

20:45 uur Vasas Budapest VK Sabac

 

Zondag 3 oktober

10:00 uur Vasas Budapest – EN Tourcoing

11:30 uur UZSC – ASC Duisburg

Voor livescores, standen en uitslagen, klik hier.

 

Beeld:
Tamas Mezei van Vasas Budapest (bron: Vasassc.hu)
LEES MEER OVER
1,504

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
2,822
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…