Brigitte Sleeking wint Euro League

Internationaal Toernooi, Oranje Dames
Brigitte Sleeking wint Euro League

Brigitte Sleeking won zondag de belangrijkste prijs voor clubteams in Europa. Met Olympiakos versloeg ze in de finale van de Euro League CN Sabadell, de ploeg van Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning, met 11-7.

In de halve finale op zaterdag was Sleeking al oppermachtig voor UVSE: 18-11. Wat dat betreft verliep de weg naar de finale voor Van der Sloot en Keuning stroever. De Spaanse recordkampioen hield de 9-3 voorsprong tegen Plebiscito Padova maar ternauwernood vast. In de laatste periode kenden de Italiaansen een opmerkelijke comeback, maar dichterbij dan 9-8 kwamen ze niet.

In de finale schoot de regerend kampioen voor een uitzinnig thuispubliek uit de starblokken (3-0). Sabadell herpakte zich, maar het lukte de Spaansen niet om door te drukken. Daar was de Griekse verdediging te dynamisch en hecht voor.

Na de LEN Supercup in december is dit de tweede Europese hoofdprijs voor Sleeking. De Oranjespeelster kent daarmee een uiterst succesvol eerste jaar bij Olympiakos. En haar prijzenjacht is nog niet voorbij. Met haar ploeg ligt ze op titelkoers in de Griekse competitie.  

Euro League
De Griekse heksenketel (Deepbluemedia/G. Scala).

Final Four LEN Euro League

Halve finales

Zaterdag 2 april
Olympiakos – UVSE: 18-11 (5-3, 5-2, 4-4, 4-2).

CN Sabadell – Plebiscito Padova: 9-8 (2-2, 2-1, 5-0, 0-5). Sabrina van der Sloot 1 doelpunt.

Finale

Zondag 3 april
Olympiakos – CN Sabadell: 11-7 (4-1, 1-1, 3-3, 3-2). Sabrina van der Sloot 1 doelpunt.

Beeld:
Brigitte Sleeking (uiterst links) viert het winnen van de Euro League (Deepbluemedia/G. Scala)
LEES MEER OVER
1,058

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…