Gbadamassi grijpt naast LEN Super Cup

Internationaal Toernooi, Oranje Heren
21 december 2021
Gbadamassi grijpt naast LEN Super Cup

Zaterdag won Brigitte Sleeking met Olympiakos nog de LEN Super Cup bij de dames. Maandag kon Bilal Gbadamassi dat kunstje herhalen met Szolnok bij de heren. Het sterrenensemble van Pro Recco was echter met 4-15 te sterk.

 

De Hongaarse winnaar van de Euro Cup was in cijfers duidelijk de mindere. Champions League winnaar Pro Recco controleerde de hele wedstrijd en boekte de grootste overwinning ooit in een LEN Super Cup. Gbadamassi nuanceerde de uitslag wel enigszins: “Natuurlijk was Recco de favoriet, maar we maakten het onszelf ook wel heel moeilijk. De manmeers liepen erg slecht. We maakten er slechts twee uit zestien. Als we ons normale niveau hadden gehaald, hadden we ook verloren, maar niet zo dik.” De vermoeidheid speelde Szolnok duidelijk parten. “We hebben een vol programma. Bovendien was een aantal spelers ziek. Hierdoor werd het wel erg zwaar.”

 

Na een tussenjaar op het oude nest in Borculo keerde Gbadamassi afgelopen zomer terug naar Oost-Europa. Eerder speelde hij al voor het Servische Partizan. Op 120 kilometer van hoofdstad Boedapest speelt hij nu in een van de sterkste competities ter wereld. Szolnok draait goed mee. Onlangs verloor de ploeg van de Nederlandse midvoor nog de bekerfinale van Ferencvaros (12-9) en in de competitie bezet zijn team de derde plaats op slechts één punt van koploper OSC Budapest. “In het begin was het best even wennen voor mij op de midvoor. Ze fluiten hier heel anders. Maar inmiddels heb ik mijn draai goed gevonden. Zivko Gocic is een goede coach en het team is erg sterk.”

Beeld:
Bilal Gbadamassi in actie tegen Pro Recco (foto: Total Waterpolo)
LEES MEER OVER

Lees ook

01 april 2023
Vanavond wint hoe dan ook een Nederlandse speelster de Champions League. In de halve finales wonnen Vivian Sevenich en S…
1,035
08 februari 2023
Woensdag verlieten de mannen van Het Ravijn met opgeheven hoofd het Europese strijdtoneel. De ploeg van Ron Loos won de…
1,202