AZC toch de Champions League in

Internationaal Toernooi
28 augustus 2018
AZC toch de Champions League in

AZC doet dit seizoen toch mee in de Champions League. Eerder gaf de regerend landskampioen aan dat het zijn wildcard voor het Europa Cup I-toernooi terug had gegeven. Die wildcard heeft AZC inderdaad teruggegeven, waardoor de Alphenaren niet rechtstreeks zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi. Wel gaat de ploeg van coach Nemanja Stevanovic de kwalificatieronde voor de Champions League spelen.

In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi neemt AZC het in het weekend van 14-16 september op tegen Jadran (Montenegro), thuisploeg Strasbourg (Frankrijk), Terrassa (Spanje) en Valletta (Malta). In deze poule van vijf gaat de top-4 door naar de volgende ronde. Jadran is een oude bekende van AZC. Tegen de Montenegrijnen speelde AZC afgelopen seizoen in de Champions League.

De tweede voorronde van de Champions League wordt in het weekend van 28-30 september gespeeld. Als AZC die tweede ronde bereikt, wordt in een poule van vier gestreden om twee tickets in de allesbeslissende derde voorronde. 

De winnaars van de derde voorronde kwalificeren zich voor het hoofdtoernooi. De derde voorronde gaat over een thuis- en uitwedstrijd. In totaal plaatsen vier ploegen zich via de kwalificaties voor de Champions League. De vier teams die de beslissende kwalificatierondewedstrijden verliezen, stromen door naar de laatste kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi van de Euro Cup.


Euro Cup

De Euro Cup is het tweede Europese bekertoernooi voor herenclubteams. Scheidsrechter Michiel Zwart is aangesteld om de eerste kwalificatieronde te fluiten. Van 28 tot 30 september fluit hij wedstrijden in poule D in het Griekse Ydra. Er zijn verder geen Nederlandse herenteams in de poulefase.

Voor de Euro League Dames is nog geen loting bekend.

 

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

 

Lees ook:

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

09 juni 2019
De Nederlandse waterpolodames hebben bij de World League Super Final geen beslag kunnen leggen op het brons. In de klein…
08 juni 2019
De Nederlandse waterpolodames hebben de halve finale van de World League Super Final tegen Amerika niet weten te winnen.…