Champions League: dames ZV De Zaan naar Mataro

Internationaal Toernooi
Champions League: dames ZV De Zaan naar Mataro

Landskampioen ZV De Zaan reist voor de kwalificaties van de Champions League af naar Mataro. In een ‘Nederlandse’ poule spelen de Zaanse dames in het weekend van 22-24 september behalve tegen de thuisploeg ook tegen Vouliagmeni, Terrassa en BVSC Zuglo.

De landskampioenen van Spanje (CN Sabadell), Griekenland (Olympiacos), Hongarije (Eger) en Italië (Orizzonte) zijn al geplaatst voor de groepsfase. Daar voegen zich nog twaalf ploegen, drie per poule, aan toe.

ZV De Zaan stuit op maar liefst zes landgenoten. Bij CN Mataro spelen Vivian Sevenich en Simone van de Kraats, bij CN Terrassa staan Nina ten Broek en Fleurien Bosveld onder contract en Kitty Lynn Joustra en Brigitte Sleeking maakten onlangs de overstap naar Vouliagmeni. Joustra speelde afgelopen seizoen nog bij ZV De Zaan.

De ploeg van Mick van den Bree, die vorig seizoen behalve de landstitel ook de beker en de Supercup won, wist onlangs Nerida Drewes en Kila van der Veen aan zich te binden. Het tweetal komt over van UZSC. Met de Zaanse ploeg staan ze in Mataro voor een hels karwei. ZV De Zaan zal minimaal twee ploegen achter zich moeten houden. Lukt dat niet, dan stroomt ZV De Zaan door in de LEN Euro Cup.

De damesploeg van ZV De Zaan is deze jaargang de enige Nederlandse deelnemer in Europa. Andere gegadigden, zowel bij de heren als de dames, bedankten voor de eer. 

 

Beeld:
ZV De Zaan won vorig jaar alle prijzen in Nederland (Orange Pictures)
1,097

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…