Euro Cup: De Zaan naar Porto, ZVL naar Lille

Internationaal Toernooi
Euro Cup: De Zaan naar Porto, ZVL naar Lille

ZV De Zaan en ZVL-1886 Center (foto boven) redden het afgelopen weekend niet om zich te plaatsen voor de kwartfinale in de Champions League. Zij vervolgen daarom hun Europese route van 13 tot en met 15 januari in de Euro Cup. De loting heeft uitgewezen dat De Zaanse dames naar Porto kunnen afreizen. ZVL-1886 kan de koffers pakken naar Lille.

ZVL-1886 is in poule C gekoppeld aan NC Vouliagmeni, LUC Metropole en Spandau 04 Berlin. De Griekse ploeg was vorige week nog de tegenstander van ZV De Zaan in de Champions League. Vouliagmeni won toen met 7-4. De thuisploeg uit Lille – met de Nederlandse Nikki Meijer - en het Duitse Spandau lijken haalbare hordes.

ZV De Zaan zit in een zwaardere poule dan de ploeg uit Leiden. Samen met Plebiscito Padova (vorige week met 14-6 te sterk voor ZVL-1886) en CN Terrassa zal de ploeg van Mick van den Bree strijden om de bovenste twee plekjes. Tegen Terrassa speelde ZV De Zaan overigens al eerder deze jaargang. In de eerste ronde van de Champions League werd het 11-11, dus spanning is gegarandeerd. Thuisploeg CA Pacense zal weinig moeite opleveren. In de eerste ronde van de Champions League kreeg de ploeg uit Porto al met 28-7 klop van ZVL.

De beste twee ploegen per poule plaatsen zich voor de kwartfinales. De nummers 3 en 4 zijn uitgeschakeld.

Beeld:
ZVL-1886 in de vorige Europese ronde in Padova
LEES MEER OVER

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
2,792
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…