Euro League: loting tweede ronde

Internationaal Toernooi
Euro League: loting tweede ronde

In Nyon heeft vanmiddag de loting voor de tweede ronde van de Euro League plaatsgevonden. UZSC en ZVL-1886 Tetteroo zaten namens Nederland in de koker. UZSC lootte tegen CN Sabadell, UVSE en SIS Roma. ZVL werd gekoppeld aan Vouliagmeni, Plebiscito Padova en Kinef-Surgutneftegas Kirishi.

UZSC treft met CN Sabadell, naast de oude ploeg van Dagmar Genee, de Spaans kampioen van de afgelopen twaalf jaar en titelverdediger van de Euro League. Ook UVSE is een bekende van een UZSC-speelster. Midvoor Vivian Sevenich speelde de vorige twee seizoenen voor de Hongaarse kampioen. SIS Roma was in de vorige ronde medeverantwoordelijk van de uitschakeling van ZV De Zaan. 

In de poule van ZVL ook een bekende van de Zaankanters. Kinef-Surgutneftegas Kirishi - tweevoudig winnaar van de Euro League - won in de vorige ronde met 11-19 ZV De Zaan. ZVL lootte verder met Vouliagmeni de nummer drie van vorig seizoen en Plebiscito Padova uit Italië.

Laura Aarts met Dunaujvaros lootte tegen Olympiacos Piraeus, CN Mediterrani en CN Mataró.

De speeldata zijn 30 november - 1 december.

Groep E (Athene)
Olympiacos Piraeus (GRE)
Dunaujvarosi Foiskola (HUN)
CN Mediterrani (ESP)
CN Mataro (ESP)

Groep F (Sabadell)
Sabadell (ESP)    
UVSE Budapest (HUN)
UZSC Utrecht (NED)
SIS Roma (ITA)

Groep G (Kirishi)
Vouliagmeni (GRE)
Plebiscito Padova (ITA)    
Kinef-Surgutneftegas Kirishi (RUS)
ZVL Tetteroo (NED)

Groep H (Catania)
Orizzonte Catania (ITA)
Dynamo Uralochka (RUS)
Saint Andreu (ESP)
BVSC-Zuglo (HUN)

Beeld:
| Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Oranje-internationals Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met Astralpool CN Sabadell de Champions League gewonnen.…
De vrouwen van ZV De Zaan hebben zich gerevancheerd voor het mislopen van de finale van de Euro Cup Women Final Four. Na…
1,236