Het Ravijn klaar in Europa

Internationaal Toernooi
Het Ravijn klaar in Europa

Woensdag verlieten de mannen van Het Ravijn met opgeheven hoofd het Europese strijdtoneel. De ploeg van Ron Loos won de tweede kwartfinale in de Challenger Cup met 16-15 van ENKA Istanbul. Na de eerdere nederlaag in Turkije (14-8) was dat echter niet voldoende voor plaatsing bij de laatste vier.

Het was een lange Europese reis voor de regerend landskampioen. Eind september werd in eigen huis afgetrapt in een kwalificatieronde in de Champions League. Met een vierde plek zakten de Nijverdallers in november af naar de Challenger Cup. In Barcelona plaatse Het Ravijn zich voor de laatste acht in dit 'derde Europese clubtoernooi'. Een uit- en thuisduel tegen het Turkse ENKA volgden.

In de thuiswedstrijd moest woensdag een gat van zes doelpunten, opgelopen in de uitwedstrijd in Istanboel, weg worden gepoetst. Het Ravijn ging uitstekend van start. Begin tweede periode scoorde Stan Hageman de 6-3. In dat tempo was Het Ravijn goed op weg richting stunt. Maar de Turken lieten het gat niet groter worden. Uiteindelijk hield Het Ravijn één goal aan marge over, waarmee de 16-15 overwinning het laatste Europese wapenfeit van Het Ravijn was dit seizoen. 

"Helaas was het niet genoeg, maar door de wedstrijd te winnen, hebben we het wel met een positief gevoel afgesloten", zegt Jorn Muller. "De heenwedstrijd in Istanboel hebben we te slordig gespeeld, met name in onze 6-6 verdediging, door onnodige uitsluitingen te pakken en hun zo de kans te geven om manmeer te spelen. Dan is het verschil van zes doelpunten een lastige klus om goed te maken. Vandaag kwamen we een aantal keer op drie doelpunten verschil, maar we konden ze helaas niet breken", zegt de international die twee keer scoorde. Hij kijkt met een goed gevoel terug op de Europese reis. "Het was voor ons een mooie en leerzame ervaring waarin we tegen een aantal goede tegenstanders hebben kunnen spelen."

Challenger Cup 1/4 finale

Woensdag 8 februari

Het Ravijn - ENKA Instanbul: 16-15 (5-3, 3-4, 3-3, 5-5).
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 6, Bas ter Brake 2, Jorn Muller 2, Emiel Wouters 2, Hugo Wouters 2, Stan Hageman 1, Jorrit Aanstoot 1.

Beeld:
Jorn Muller in actie in de heenwedstrijd in Istanboel (Wim Beunk Fotografie)
LEES MEER OVER
1,225

Lees ook

In het hol van de leeuw hebben de vrouwen van ZV De Zaan de halve finale van de Euro Cup Women Final Four met 10-8 …
Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,439