Nederlandse Masters grijpen naast medailles

Internationaal Toernooi
Nederlandse Masters grijpen naast medailles

Op het EK voor Masters in Rome zijn de Nederlandse ploegen niet in de prijzen gevallen. Het 50+ team van de Dutch Masters eindigde zondag op de zesde plek en de 60-plussers van De Robben verloren de strijd om het brons.

Dutch Masters: 50+
Het 50+ team (foto boven) begon het toernooi met een bikkelharde wedstrijd tegen het Hongaarse BVVS Zuglo. Twee keer werd een voorsprong van drie doelpunten verspeeld, waardoor uiteindelijk de punten werden gedeeld (11-11). Een dag later werd er overtuigend gewonnen van PZV uit Zagreb (9-4), waardoor de ploeg van coach Tom Aalmoes winnaar werd van de poule. In de kwartfinale werden de Dutch Masters echter na strafworpen uitgeschakeld door Torino. Keeper Bert Brinkman pakte nog twee strafworpen, maar omdat de Nederlandse ploeg een keer meer miste, waren de medailles uit zicht.

Om de plekken 5-8 revancheerde de ploeg zich door een dag later IMP uit Moldavië met strafworpen te verslaan. Na de reguliere speeltijd stond het 11-11 (na een 5-9 achterstand) en in de penaltyserie bewees Brinkman wederom z’n waarde. In de laatste wedstrijd om de vijfde en zesde plaats kon de ploeg echter niet winnen van Real Canoe (8-6) – met name in overtal waren de Nederlanders onzorgvuldig – waardoor de Dutch Masters het toernooi afsloten op de zesde plaats.

De Robben Masters: 60+
Het 60+ team van de Robben Masters stond de laatste jaren steevast op het podium, maar in Rome kwamen zij tekort. Tot de halve finale was de ploeg van Gijze Stroboer nog goed op stoom. De openingswedstrijd werd met 11-6 gewonnen van het Duitse Cannstatt. Hoewel De Robben de tweede wedstrijd verloor van het Hongaarse OSC (8-6), werd zij na de 9-5 winst op het Tsjechische Old Boys Prague alsnog eerste van de poule.

In de halve finale ging het echter mis. Het gemis van met name Nico Landeweerd brak de ploeg op. De Robben verloor met 5-6 van het Finse Simmis en ook om het brons kwam de ploeg tekort: Real Canoe uit Spanje won met 5-1. Alleen Michael Klaversteijn vond het net. Bijzonder voor De Robben aan deze editie was de deelname Rik Toonen – olympiaganger 1976 – die de ploeg voor het eerst vergezelde. Ook Hans Blikslager, die de ploeg meestal vergezelt als scheidsrechter, deed deze keer mee.  

Robben Masters
De Robben Masters

 

Beeld:
Foto boven: de Dutch Masters in Rome
LEES MEER OVER
2,243

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…