Voorronde Champions League: AZC opent met verlies

Internationaal Toernooi
14 september 2018
Voorronde Champions League: AZC opent met verlies

AZC heeft het eerste duel in de voorronde van het Spaanse Terrassa met 12-9 verloren. In Strasbourg bleef de landskampioen lang bij, maar moest in de slotfase toch zijn meerdere erkenen tegen de Spaanse nummer drie van afgelopen seizoen.

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

Bij het begin van het laatste kwart was de stand met 7-7 in evenwicht. Na vier opeenvolgende Spaanse treffers was het verzet gebroken. De Alphenaren kwamen nog terug tot 11-9, maar twee minuten voor het eindsignaal gooide Sergi Mora Belmonte de wedstrijd in het slot.

AZC heeft een druk programma. Vanavond om 20.00 uur staat het tweede duel van de dag op het programma. Thuisploeg Team Strasbourg is dan de tegenstander. Morgen zijn er wederom twee duels. Tegen het Maltese Valletta en oude bekende Jadran Carine uit Montenegro zijn dan de opponenten. 

AZC zal bij de bovenste vier moeten eindigen om door te gaan naar de volgende voorronde. Die zal in het weekend van 28-30 september worden gespeeld. Als AZC die tweede ronde bereikt, wordt in een poule van vier gestreden om twee tickets in de allesbeslissende derde voorronde.

Vrijdag 14 september
CN Terrassa - AZC 12-9
Periodestanden: 3-3, 3-1, 1-3, 5-2.
Doelpunten AZC: Jacopo Mandolini 3, Sebastiaan van Mil 3, Filip Coric 2, Laszlo Nagy.

Resterend programma
Vrijdag 14 september
20.00 uur Team Strasbourg - AZC

Zaterdag 15 september
11.15 uur AZC - Valletta
18.15 uur AZC - Jadran Carine

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

09 juni 2019
De Nederlandse waterpolodames hebben bij de World League Super Final geen beslag kunnen leggen op het brons. In de klein…
08 juni 2019
De Nederlandse waterpolodames hebben de halve finale van de World League Super Final tegen Amerika niet weten te winnen.…