ZV de Zaan treft in Euro Cup Women koploper Lille ‘thuis’ in Sloterparkbad

Internationaal Toernooi
ZV de Zaan treft in Euro Cup Women koploper Lille ‘thuis’ in Sloterparkbad

Zaterdag 4 november spelen de vrouwen van ZV De Zaan de derde wedstrijd van de Euro Cup Women ‘thuis’ in het Amsterdamse Sloterparkbad tegen het ongeslagen Lille UC. Het duel begint om 19.30 uur.  

Het eigen zwembad De Slag voldoet niet aan de internationale eisen. De Zaan is daarom genoodzaakt de drie Europese thuiswedstrijden in Amsterdam af te werken. Na het nipte 13-12 verlies in Italië bij Plebiscito Padova en de 8-9 winst in Athene bij Glyfada in Griekenland wacht de formatie van coach Mick van den Bree de volgende internationale uitdaging. ’’Lille heeft enorm kunnen investeren vanwege de komende Olympische Spelen in eigen land. Ze hebben een flink budget ter beschikking gekregen. Je ziet dat teams buitenlandse spelers uit Amerika of Australië aantrekken, maar ook bijna als fullprof kunnen trainen. Tegen Padova en Glyfada hebben ze nipt gewonnen. Ik schat in dat onze teams ongeveer even sterk zijn. We hopen dat uiteraard dan het thuisvoordeel zal meespelen”, blikt Van den Bree vooruit.

Vertrouwen
Aanvoerder Lieke Rogge hoopt op een goed vervolg na het duel in Griekenland: “Ons Europese seizoen begon wat stroef met vier keer verlies in Mataro bij de kwalificatie voor de Champions League en verloren we de eerste wedstrijd in deze Euro Cup-serie van Padova. Daarna hebben wij elke week stappen gezet om beter te worden met de winst tegen Glyfada als resultaat. We hebben toen laten zien dat we door blijven gaan tot het einde en hard voor elkaar willen werken. Het zorgde ook voor vertrouwen. Alle uitslagen liggen tot nu toe dicht bij elkaar in de poule, ik denk dat we klaar zijn om het op te nemen tegen Lille”, aldus Rogge.

Bij winst heeft De Zaan een grote kans bij de eerste twee teams in de poule te eindigen. Daarmee stellen ze een plek in de ‘Final 4’ veilig.

Resterend programma:
25 november Plebiscito Padova thuis
9 maart Glyfada thuis
23 maart Lille uit

Adres Sloterparkbad: President Allendelaan 3 in Amsterdam

Opstelling:
1 Caitlin van Leeuwen
2 Lieke Rogge ©
3 Lois den Ouden
4 Kila van der Veen
5 Takyiwa Sam
6 Silvanne Slot
7 Marit van Tol
8 Maud Koopman
9 Danique Sap
10 Nerida Drewes
11 Ilse Oosterbaan
12 Bente Rogge
13 Britt van den Dobbelsteen

Hoofdcoach: Mick van den Bree
Assistent-coach: Henk ten Kleij
Teammanager: Bas Hokke
Fysiotherapeut: Karla Plugge

Dagkaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar. 2,50 euro voor leden van ZV De Zaan en Mokum (SG) en 7,50 euro voor overige bezoekers. Voor het bestellen van de VIP Euro Cup Passe-partout kan je een e-mail met uw NAW gegevens sturen naar sponsoring@zvdezaan.nl, waarna je een betaallink ontvangt. Bij entree in het Sloterparkbad ontvang je je passe-partout.

livestream klik hier.  
Resultaten klik hier

1,341

Lees ook

In het hol van de leeuw hebben de vrouwen van ZV De Zaan de halve finale van de Euro Cup Women Final Four met 10-8 …
Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,439