ZV De Zaan uitgeschakeld in Euro Cup

Internationaal Toernooi
ZV De Zaan uitgeschakeld in Euro Cup

De mannen van ZV De Zaan verloren zaterdagavond van Partizan Belgrado. De Servische waterpoloschool dompelde de Zaankanters met 11-17 onder. ZV De Zaan is daarmee uitgeschakeld in de Euro Cup.

Na de vrijdagse nederlaag tegen Team Strasbourg is de top-2 in poule B nu onhaalbaar geworden voor de ploeg van Andreas Miralis. Tegen Partizan had ZV De Zaan net als in de eerste wedstrijd wat tijd nodig om zich aan te passen aan het hoge niveau. Begin tweede periode was het gat al vijf doelpunten (2-7) en was duidelijk dat een stunt uit zou blijven.

In het vervolg gaf ZV De Zaan goed partij. De nationale bekerkampioen kwam nooit dichterbij dan vier doelpunten, maar de Zaanse huid werd duur verkocht. Ondanks de uitschakeling mag Miralis daarom trots zijn op de vechtlust van zijn ploeg en de waardevolle ervaring die is opgedaan in twee Europese rondes.

Zondag sluit ZV De Zaan om 10 uur z’n Europese avontuur af tegen RN Savona dat na de 11-14 overwinning op Partizan en de puntendeling tegen Team Strasbourg (6-6) de poule aanvoert.   

Zaterdag 29 oktober
ZV De Zaan – Partizan Belgrado: 11-17 (2-6- 2-3, 3-4, 4-4).
Doelpunten ZV De Zaan: Angelo Corver 3, Don Rempt 2, Daan Bakker 2, Phil Brantjes 1, Stan Meijn 1, Jacopo Mandolini 1, Thomas Lucas 1.

Vrijdag 28 oktober
Team Strasbourg – ZV De Zaan: 12-9 (4-3, 4-3, 4-3, 0-0).
Doelpunten ZV De Zaan: Stan Meijn 2, Pascal Janssen 2, Thomas Lucas 2, Daan Bakker 1, Angelo Corver 1, Jacopo Mandolini 1.

Resterend programma ZV De Zaan

Zondag 30 oktober
10 uur RN Savona – ZV De Zaan

Beeld:
ZV De Zaan in Straatsburg (foto: Hanny van den Dobbelsteen)
LEES MEER OVER
1,042

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…