KNZB-Beker: programma halve finale

KNZB-Beker
11 januari 2019
KNZB-Beker: programma halve finale

De opening van het waterpolojaar 2019 staat zaterdag naast de interland van de waterpolodames, in het teken van de halve finales van de KNZB-Beker. De vier overgebleven ploegen - Widex GZC Donk, ZV De Ham, AZC en Polar Bears - gaan uitmaken wie zich op 10 maart mogen opmaken voor de eindstrijd in Den Haag.

De eerste halve finale gaat zaterdagmiddag tussen GZC Donk en De Ham in Gouda. Het verhaal van de gasten is bekend. Vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler bij tegenstander Schuurman BZC in de kwartfinales, plaatste de ploeg uit Krommenie zich voor de volgende ronde. Plots is de ploeg dichtbij uniek succes. De halve finale werd pas twee keer eerder bereikt in 94-jarige geschiedenis. 

Tegenstander GZC Donk plaatste zich voor de halve finale dankzij winstpartijen op UZSC en ZPB H&L Productions. De viervoudig winnaar, die de beker in 2015 voor het laatst veroverde, trof De Ham eerder al in eigen huis voor de competitie. Toen zegevierde de Goudse ploeg met 13-9, nadat het na drie periodes nog 9-9 stond.  

De tweede halve finale gaat tussen AZC en Polar Bears. Op voorhand is de Alphense ploeg favoriet. Ze zijn de titelverdediger, nog ongeslagen in de Eredivisie en versloegen de beren eerder in Ede met 12-16. Bovendien moet de Edese club aanvoerder Ruud van der Horst missen, die vlak voor de winterstop een operatie aan zijn hand onderging. Toch toonden de beren zich de laatste jaren ware cupfighters, dankzij twee finaleplaatsen in de laatste drie edities. Één daarvan wist de ploeg te winnen.

De wedstrijd van zaterdag tussen GZC Donk en De Ham valt hier live te bekijken. De return op zondagavond is hier live te volgen. 

Programma

Zaterdag 12 januari
16.30 uur Widex GZC Donk - ZV De Ham (scheidsrechters Taylan en Van der Loo)
19.30 uur AZC - Polar Bears (scheidsrechters Reemnet en Smit)

Zondag 13 januari
16.45 uur Polar Bears - AZC (scheidsrechters Dutilh-Dumas en Zwart)
20.00 uur ZV De Ham - Widex GZC Donk (scheidsrechters Bervoets en De Jong)

Beeld:
Lars Reuten (GZC Donk) op jacht naar de eerste finale sinds 2015 | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

19 maart 2023
Na de dames wonnen ook de heren van De Zaan ten koste van Polar Bears de KNZB beker. In een finale om je vingers bij af…
1,356
19 maart 2023
De dames van ZV De Zaan maakten hun favorietenrol waar tijdens de KNZB Bekerfinale. Alleen in de eerste periode was het…
1,270