Nederland - Griekenland in Dordrecht

Oranje Dames
Nederland - Griekenland in Dordrecht

De Nederlandse waterpolodames spelen in de aanloop naar het uitgestelde Olympisch Kwalificatie Toernooi (17-24 mei) nog drie World League-wedstrijden in eigen land, te beginnen op dinsdag 24 maart om 19.00 uur tegen Griekenland in de Optisport Sportboulevard te Dordrecht. De kaartverkoop voor dit duel is inmiddels gestart. 

Opzet World League

Het Nederlands vrouwenteam speelt in de World League in de Europese poule een halve competitie van zes wedstrijden tegen Italië, Hongarije, Griekenland, Spanje, Rusland en Frankrijk. Uiteindelijk gaan de beste vier landen door naar de Super Final die in juni op het programma staat. 

Eerder werd – na strafworpen – gewonnen van Italië en onlangs verloren van Hongarije. Nederland speelt nu nog drie keer thuis (na Griekenland op 7 april tegen Spanje en op 28 april tegen Rusland). Daarnaast moet Oranje nog de uitwedstrijd tegen Frankrijk inhalen. 

De World League-cyclus staat dit jaar vanzelfsprekend in de schaduw van kwalificatie voor de Olympische Spelen. De Nederlandse vrouwen strijden van 17 tot en met 24 mei in Triëst (Italië) op het OKT om de laatste twee tickets voor Tokio. 

Griekenland – de komende tegenstander in Dordrecht – is een van de concurrenten voor Oranje en in Triëst de mogelijke tegenstander in de beslissende halve finale. 

De Nederlandse waterpolodames speelden op het WK van 2019 in Gwangju voor het laatst tegen de Griekse dames. Nederland won toen in de strijd om de zevende en achtste plaats met 11-9. De twee landen troffen elkaar ook in de EK-finale van 2018 in Barcelona. Ook toen was Oranje te sterk: 6-4.

Tickets

Tickets voor het World League-duel tegen Griekenland zijn hier te koop.

De waterpololiefhebbers zullen deze avond een moeilijke keuze moeten maken, want op hetzelfde tijdstip spelen de Nederlandse mannen in Rotterdam hun derde poulewedstrijd van het Olympisch Kwalificatie Toernooi tegen Roemenië. 

Voor tickets voor het OKT in Rotterdam, klik hier.

Beeld:
Vivian Sevenich in de gewonnen EK-finale tegen Griekenland in 2018. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,546

Lees ook

Oranje-internationals Maartje Keuning en Sabrina van der Sloot met Astralpool CN Sabadell de Champions League gewonnen.…
Van 2 tot en met 5 april zijn de Nederlandse waterpolovrouwen op oefenstage in Barcelona. In totaal worden vier oefenwed…
1,440