Sabrina van der Sloot: “Meedoen aan de Spelen is een van mijn drijfveren”

Oranje Dames
Sabrina van der Sloot: “Meedoen aan de Spelen is een van mijn drijfveren”

Sabrina van der Sloot blikte vorige week op Teamnl.org vooruit op het Olympisch kwalificatietoernooi, dat vanavond in Triëst begint. In het artikel spreekt de aanvalsleidster van Oranje onder meer over haar olympische droom.

“Al sinds Jong Oranje droom ik ervan om naar de Spelen te gaan”, aldus Sabrina. “Dat is ook de reden waarom ik voor het Nederlands team speel. Naast dat ik waterpolo gewoon heel leuk vind en dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt, is dat wel een van mijn drijfveren. Toen ik bij Jong Oranje kwam was ik een jaar of twaalf. De eerste keer dat ik daar ging trainen, dacht ik: ‘Ooh, ik mag nu in hetzelfde bad spelen als die meiden die in het nationale team spelen’. Dat vond ik wel bijzonder op dat moment.”

Daarnaast vertelt ze over de OKT’s van 2012 en 2016 en hoe het team zich sindsdien heeft ontwikkeld. “Na het WK in 2017 is er veel jeugd doorgestroomd. Als je het team van nu met 2016 zou vergelijken dan zijn er veel nieuwe namen. Het zijn allemaal meiden die willen werken en er tegenaan gaan. Dus ik denk dat het goed is voor het aankomende toernooi. Ook omdat er heel veel meiden bij zijn die  nog nooit een OKT hebben gespeeld. Als ze niet weten wat ze te wachten staat, kunnen ze daar heel goed op reageren.”

Sabrina vertelt verder dat ze blij is dat ze de afgelopen maanden in Spanje heeft kunnen spelen bij Sabadell. “In Spanje mochten we wel door blijven spelen. Dus dat was wel een voordeel. Ik ben heel blij dat ik die keuze gemaakt heb. Trainen is leuk hoor, maar uiteindelijk vind je toch het spelletje zelf het leukste. Als je dat niet kan doen dan is dat echt wel een domper.”

Dat er vanwege corona geen publiek bij het OKT aanwezig is, maakt voor Sabrina niet uit. Ze kijkt vol vertrouwen uit naar het toernooi. “Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren. We weten op dit moment ook niet hoe goed de andere teams zijn. We hebben heel weinig informatie, dus we kunnen alleen van onszelf uitgaan. Maar ik denk dat we daar als team heel goed toe in staat zijn.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen op Teamnl.org.

De Nederlandse waterpolodames starten het OKT dinsdag 19 januari om 20.00 uur tegen Slowakije. Het duel is live te zien via Ziggo Sport. 

Klik hier voor het volledige programma van Oranje + het uitzendschema van Ziggo Sport.
 

Beeld:
Beeldboot/Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn de oefencampagne op weg naar de Olympische Spelen van Parijs begonnen met een overw…
1,566
Evangelos Doudesis blijft ook de volgende olympische cyclus bondscoach van de Nederlandse waterpolovrouwen. De KNZB heef…