Sabrina van der Sloot naar UZSC

Oranje Dames
03 juli 2019
Sabrina van der Sloot naar UZSC

De damesselectie van UZSC heeft zich verder weten te versterken door de komst van Sabrina van der Sloot. Naast Vivian Sevenich is Van der Sloot (27) de volgende A-selectie-speelster die de ‘Olympische voorbereiding’ van Oranje combineert met spelen bij UZSC.

Mede door de komst van Van der Sloot en Sevenich zet UZSC alle zeilen bij om Europa Cup te gaan spelen. Met een spelersgroep van een mix van eigen opgeleid talent en inbreng van ervaren speelsters, geeft de vereniging een mogelijkheid om internationaal mee te kunnen draaien.

Van der Sloot speelde in Nederland eerder voor GZC Donk uit Gouda. Met die club veroverde ze in het seizoen 2010-2011 zowel de KNZB-Beker als de landstitel. Daarna was ze in de Hongaarse competitie actief voor verschillende clubs en de laatste twee jaar kwam ze uit voor Orrizonte Catania. Ze maakt sinds 2009 deel uit van het Nederlands team, waarmee ze onder meer brons won op het EK in 2010 en zilver op de EK’s van 2014 en 2016 en het WK van 2015. 

Het seizoen 2018-2019 was ongetwijfeld het meest succesvolle in haar loopbaan. Met haar club Orrizonte won ze de beker en werd ze landskampioen van Italië en met Oranje won ze in Barcelona in 2018 de Europese titel. Ook individueel viel ze vaak in de prijzen. Zowel op het EK 2018 als na de FINA World League Super Final in 2019 werd ze uitgeroepen tot beste speelster. Daarnaast werd ze in 2018 door waterpolojournalisten en bondscoaches gekozen tot beste speelster van de wereld.

Van de Sloot over haar keuze: “UZSC lijkt mij een leuke nieuwe uitdaging. Ik voel me vertrouwd bij de coach Gerrit-Jan Schothans en ik denk dat ik mij met deze combinatie, UZSC en het Nederlands team, het beste kan focussen op waterpolo.”

(Bron: persbericht UZSC)

Beeld:
Sabrina van der Sloot (Foto: UZSC)
1,892

Lees ook

02 februari 2023
De Europese zwemfederatie, de LEN, heeft de genomineerden voor de LEN Awards bekend gemaakt. Brigitte Sleeking behoort t…
02 februari 2023
Woensdag keerden de Nederlandse waterpolodames terug uit Sabadell waar zij drie dagen oefenwedstrijden tegen speelden. B…
1,135