Sevenich en Van de Kraats winnen Copa de la Reina

Oranje Dames
Sevenich en Van de Kraats winnen Copa de la Reina

Simone van de Kraats en Vivian Sevenich wonnen zondag met CN Mataro de Copa de la Reina. In de finale versloegen ze CN Sabadell, de ploeg van Sabrina van der Sloot en Maartje Keuning, met 4-7.

 

Ondanks dat het Nederlandse duo aan het begin van de competitie ook al de Spaanse Supercup voor de neus van CN Sabadell wegkaapte, was hun ploeg niet de uitgesproken favoriet. De Spaanse wedkantoren gaven CN Sabadell vooraf de grootste kans. Maar in de finale was CN Mataro toch echt de betere. In de laatste periode liepen Van de Kraats en Sevenich uit van 4-4 naar 4-7. Van de Kraats werd topscorer met drie doelpunten. "Het bad zat afgeladen vol met veel Mataro-publiek. Erg leuk om zo een finale te spelen en winnend af te sluiten", zegt de scherpschutter enthousiast.

 

In de aanloop naar de finale ontmoetten Van de Kraats en Sevenich diverse andere Nederlandse speelsters. In de kwartfinale op vrijdag stuitten ze op CN Terrassa met Nina ten Broek (8-12 winst) en in de halve finale op zaterdag kwamen ze Iris Wolves en Debby Willemsz tegen die bij CE Mediterrani spelen. De 8-11 was voldoende voor een plek in de finale. Wolves en Willemsz hadden in hun kwartfinale afgerekend met CN Sant Andreu waar Marit van der Weijden onder contract staat. In de vierde kwartfinale kwamen ook nog twee Nederlanders in actie. Robine Schuijt en Malissa van Rijn verloren met CN Catalunya met 7-11 van CN Rubi.

 

Van de Kraats: "We wisten vooraf dat we zware wedstrijden tegemoet zouden gaan nadat uit de loting bleek dat we al in de kwartfinale tegen Terrassa moesten. Met name in verdedigend opzicht hebben we onze tactiek goed uitgevoerd dit weekend. Hierdoor kregen we in alle wedstrijden maar weinig goals tegen."

 

De weg naar de finale was voor CN Sabadell wat makkelijker dan voor CN Mataro. In de kwartfinale liet zij geen spaander heel van CN Sant Feliu (22-4) en in de halve finale werd CN Rubi ook makkelijk opzij gezet (9-16). Bij CN Sabadell bleef Maartje Keuning overigens het hele weekend op de kant vanwege een blessure. 

IMG-20220213-WA0000_0.jpg
Vivian Sevenich (links) en Simone van de Kraats tonen trots de Spaanse beker

Copa de la Reina

 

Kwartfinales

Vrijdag 11 februari

 

CN Sabadell – CN Sant Feliu: 22-4 (5-0, 7-1, 5-0, 5-3).

CN Sabadell: 3 doelpunten van Sabrina van der Sloot.

 

CN Sant Andreu – CE Mediterrani: 5-6 (0-2, 3-1, 0-1, 2-2).

 

CN Terrassa – CN Mataro : 8-12 (4-5, 1-2, 0-4, 3-1).

CN Terrassa: 2 doelpunten van Nina ten Broek.

CN Mataro: 4 doelpunten van Simone van de Kraats, 2 doelpunten van Vivian Sevenich.

 

CN Catalunya – CN Rubi: 7-11 (2-4, 3-4, 0-0, 2-3).

CN Catalunya: 3 doelpunten van Malissa van Rijn.

 

Halve finales

Zaterdag 12 februari

 

CN Rubi – CN Sabadell: 9-16 (1-5, 1-2, 4-3, 3-6).

CN Sabadell: 1 doelpunt van Sabrina van der Sloot.

 

CE Mediterrani – CN Mataro: 8-11 (1-1, 3-4, 1-4, 3-2).

CE Mediterrani: 1 doelpunt van Iris Wolves.

CN Mataro: 2 doelpunten van Simone van de Kraats.

 

Finale

Zondag 13 februari

 

CN Sabadell – CN Mataro: 4-7 (1-2, 1-0, 2-2, 0-3).

CN Mataro: 3 doelpunten van Simone van de Kraats.

Beeld:
Vivian Sevenich neemt met coach Dani Ballart een overwinningsduik
LEES MEER OVER

Lees ook

In de laatste poule wedstrijd van de Waterpolo Cup Rotterdam hebben de Nederlandse waterpolodames met 11-10 gewonnen van…
1,005
Nederland heeft op de tweede dag van de Waterpolo Cup Rotterdam overtuigend gewonnen van Frankrijk. De Nederlandse water…
1,359