EJK meisjes o.17: Oranje naast podium

Oranje Jeugd, EJK
EJK meisjes o.17: Oranje naast podium

De meisje van Jong Oranje onder de 17 jaar hebben het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) met een vierde plek afgesloten. Italië was in de wedstrijd om het brons beter en won met 6-9. De finale van het EJK ging tussen Spanje en Rusland. De Zuid-Europeanen, die gister ook Oranje verschalkten, waren met 12-11 te sterk en claimden de gouden plak. 

"Helaas speelden we deze wedstrijd om de bronzen plak niet goed," was de teleurstellende reactie vanuit het Nederlandse kamp. "Het grootste deel van de wedstrijd waren de passes slecht en het spel oogde nerveus. In de paar betere fases van de wedstrijd werden de kansen niet benut, waardoor de ommekeer ook niet kwam. Italië speelde onder leiding van A-international Sofia Giustini, die er in de Pythia Cup niet bij was, een volwassener pot. Gister tegen Spanje liep het en speelden we heel goed, maar vandaag was er geen veerkracht." 

"Na een lange zomer zijn we flink gegroeid, maar hebben we onszelf niet beloond met iets tastbaars. Volgend jaar gaat deze leeftijdsgroep een WJK onder 18 in Israël spelen waar we op gaan voor de herkansing", aldus jeugdbondscoach Gerrit-Jan Schothans.

Zondag 8 september
Nederland - Italië 6-9
Periodestanden: 2-2, 2-3, 2-2, 0-2
Doelpunten Nederland: Sigrid Vleeshakker 3, Kari Ankoné, Anouk Vermeulen en Duchanka Kammerman.

Overige karakteristieken

Zaterdag 7 september
Spanje - Nederland 8-6
Periodestanden: 1-0, 3-2, 2-3, 2-1
Doelpunten Nederland: Nikki Meijer 2, Duchanka Kammerman, Sigrid Vleeshakker, Anouk Vermeulen en Sterre Bijkerk.
Man meer Nederland: 1 uit 5.
Man meer Spanje: 2 uit 8.

Donderdag 5 september
Slowakije - Nederland 5-10
Periodestanden: 4-4, 1-3, 0-1, 0-2
Doelpunten Nederland: Anouk Vermeulen 4, Nikki Meijer 2, Sigrid Vleeshakker 2, Lotus Plugge, Britt van den Dobbelsteen (k).

Dinsdag 3 september 
Nederland – Duitsland 16-2
Periodestanden: 4-0, 5-2, 1-0, 6-0 
Doelpunten Nederland: Anouk Vermeulen 5, Duchanka Kammerman 4, Nikki Meijer 2, Anna Pauli, Cecil Bas, Lotus Plugge, Lola van de Velde en Sigrid Vleeshakker.

Maandag 2 september 
Nederland – Groot-Brittannië 24-1
Periodestanden: 5-1, 7-0, 5-0, 7-0 
Doelpunten Nederland: Hanna Hogervorst 5, Anouk Vermeulen 4, Duchanka Kammerman 3, Anna Pauli 2, Cecil Bas 2, Lotus Plugge 2, Sterre Bijkerk 2, Kari Ankoné, Lola van de Velde, Nikki Meijer en Sigrid Vleeshakker.

Zondag 1 september
Nederland – Bulgarije 33-1
Periodestanden: 8-1, 7-0, 6-0, 12-0
Doelpunten Nederland: Sterre Bijkerk 6, Anouk Vermeulen 5, Nikki Meijer 5, Duchanka Kammerman 4, Hanna Hogervorst 3, Lola van de Velde 2, Lotus Plugge 2, Sigrid Vleeshakker 2, Cecil Bas 2, Anna Pauli en Kari Ankoné. 

Overige karakteristieken van het gehele toernooi hier.

Waterpolo.nl%20EJK.png
 

Beeld:
Beeldboot/ Gertjan kooij
LEES MEER OVER

Lees ook

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd K…
Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…