EJK: Nederland schudt Frankrijk eenvoudig van zich af

Oranje Jeugd

Op het EJK in Podgorica heeft Jong Oranje zich donderdag tegen Frankrijk knap hersteld van de pijnlijke nederlaag een dag eerder. ‘Les Bleus’ werden met 15-7 verslagen.

Woensdag zag de ploeg van Johan Aantjes de droom om de top-8 te bereiken nog in rook opgaan. Tegen Frankrijk toonde de ploeg echter karakter door vanaf de eerste minuut duidelijk te maken daar wel thuis te horen. Na zes minuten stond het al 6-1. Met name Lars ten Broek was ‘on fire’. In totaal zou hij zes keer scoren. Keeper Pepijn Stevens verving Sander Berkenbosch die de overige duels uitblonk onder de lat.

Via 7-2 liep Oranje in de tweede periode uit naar 11-4. De wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld. In de derde periode prikte Nederland er nog drie goals bij, waarna in de laatste periode de wedstrijd uitging als een nachtkaars.

Zaterdag sluit Jong Oranje het toernooi in Montenegro af met een wedstrijd om de 9e plek. Om 19 uur speelt Nederland tegen de winnaar van Malta-Georgië. De wedstrijd is live te volgen via LEN TV.

EJK Podgorica

Resultaten Nederland

Donderdag 22 september
Nederland – Frankrijk: 15-7 (7-2, 4-2, 3-1, 1-2).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 6, Mart van der Weijden 4, Terrence Smit 2, Stan Meijn 1, Marnick Snel 1, Tijs Schouwerwou 1.

Woensdag 21 september
Nederland – Duitsland: 10-11 (3-2, 4-3, 2-4, 1-2).
Doelpunten Nederland: Mart van der Weijden 3, Jens Wijgers 2, Marnick Snel 2, Lars ten Broek 2, Tijs Schouwerwou 1.

Dinsdag 20 september
Nederland – Malta: 8-7 (2-4, 3-1, 2-1, 1-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Marnick Snel 2, Jimmy Sjardijn 1, Mart van der Weijden 1.

Maandag 19 september
Spanje – Nederland: 11-9 (3-3, 1-2, 4-3, 3-1).
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 2, Jens Wijgers 2, Mart van der Weijden 2, Jimmy Sjardijn 1, Lars ten Broek 1, Max Reijchard 1.

Zondag 18 september
Nederland – Tsjechië: 17-5 (5-2, 6-1, 3-1, 3-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Mart van der Weijden 4, Marnick Snel 3, Tijs Schouwerwou 2, Max Reijchard 2, David Voorvelt 1, Terrence Smit 1.