Antwoord spelregelvraag

Scheidsrechters
09 november 2021
Antwoord spelregelvraag

Dinsdag stelden we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB onderstaande spelregelvraag. Facebook stroomde vol met reacties. Tijd voor het antwoord.  

 

De vraag

Blauw heeft balbezit. Na 8 seconden aanval (dus met nog 22 seconden op de schotklok) wordt een speler van wit uitgesloten. Na 20 seconden vergeet de official aan jurytafel de vlag te laten zien. De scheidsrechters staan niet toe dat de vervanger van de uitgesloten speler het speelveld betreedt. Op 1 seconde voor het einde van het balbezit scoort de blauwe ploeg een doelpunt.

 

Wat moet de scheidsrechter doen?

 

Het antwoord

Bij WP 6 van de spelregels staat de volgende toevoeging uit de FINA Water Polo Manual: er mag geen invloed op het spel zijn in het geval van technische fouten door de scheidsrechters of de jurytafel. Als er bijvoorbeeld geen signaal is gegeven voor het terugkomen van een uitgesloten speler en er wordt een doelpunt gemaakt, dan zal de wedstrijd worden gestopt, de tijd worden teruggezet naar het tijdstip van het terugkomen, het doelpunt niet worden geteld en de wedstrijd worden hervat vanaf het moment van terugkomen.

Beeld:
Scheidsrechter Michael Zwart (Beeldboot / Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
3,381

Reacties

Lees ook

23 november 2021
Dinsdag stelden we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB onderstaande spelregelvraa…
1,382
16 november 2021
Dinsdag stelden we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB onderstaande spelregelvraa…
2,099