Antwoord spelregelvraag

Scheidsrechters
Antwoord spelregelvraag

Dinsdag stelden we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB onderstaande spelregelvraag. Facebook stroomde vol met reacties. Tijd voor het antwoord.  

 

De vraag

Blauw heeft balbezit. Na 8 seconden aanval (dus met nog 22 seconden op de schotklok) wordt een speler van wit uitgesloten. Na 20 seconden vergeet de official aan jurytafel de vlag te laten zien. De scheidsrechters staan niet toe dat de vervanger van de uitgesloten speler het speelveld betreedt. Op 1 seconde voor het einde van het balbezit scoort de blauwe ploeg een doelpunt.

 

Wat moet de scheidsrechter doen?

 

Het antwoord

Bij WP 6 van de spelregels staat de volgende toevoeging uit de FINA Water Polo Manual: er mag geen invloed op het spel zijn in het geval van technische fouten door de scheidsrechters of de jurytafel. Als er bijvoorbeeld geen signaal is gegeven voor het terugkomen van een uitgesloten speler en er wordt een doelpunt gemaakt, dan zal de wedstrijd worden gestopt, de tijd worden teruggezet naar het tijdstip van het terugkomen, het doelpunt niet worden geteld en de wedstrijd worden hervat vanaf het moment van terugkomen.

Beeld:
Scheidsrechter Michael Zwart (Beeldboot / Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
3,519

Lees ook

Kort na de zomer organiseert de KNZB weer de vervolgcursus waterpolo official! De scheidsrechtersopleiding vindt uiteraa…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…