Antwoord spelregelvraag #2

Scheidsrechters
16 november 2021
Antwoord spelregelvraag #2

Dinsdag stelden we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB onderstaande spelregelvraag. Facebook stroomde weer vol met reacties. Tijd voor het antwoord.  

De vraag
De scheidsrechter geeft een uitsluiting binnen de 6 meter voor wit. De aanvaller in balbezit is buiten de 6 meter lijn. Hij neemt de bal, maakt een schijnbeweging en schiet. Doelpunt.

Wat moet de scheidsrechter doen?

Het antwoord

In WP 15 is opgenomen wanneer er een doelpunt mag worden gemaakt. In de beschreven situatie moet het doelpunt worden afgekeurd en een vrije bal worden toegekend aan het verdedigende team. Alleen als de bal en de vrije worp beiden buiten het 6 metergebied zijn, mag de speelster de bal zichtbaar in het spel brengen, een schijnbeweging maken en op doel schieten.

 

Beeld:
Scheidsrechter Michael Zwart (Beeldboot / Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
2,098

Reacties

Lees ook

23 november 2021
Dinsdag stelden we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB onderstaande spelregelvraa…
1,382
09 november 2021
Dinsdag stelden we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB onderstaande spelregelvraag. Fa…
3,381