Antwoord spelregelvraag #3

Scheidsrechters
Antwoord spelregelvraag #3

Dinsdag stelden we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB onderstaande spelregelvraag. Facebook stroomde vol met reacties. Tijd voor het antwoord.  

De vraag
Een aanvallende speler verlaat het speelveld bij de 'Flying Substitution area'. De vervanger komt het veld in zonder de hand van de speler die het veld verlaat te hebben aangeraakt.

Wat moet de scheidsrechter doen?

Het antwoord
De essentie van de vraag (en dus ook van het antwoord) zit in het feit dat er wordt gesproken van een aanvaller. Een aanvaller betekent dat zijn team balbezit heeft. Een verdediger betekent dat zijn team geen balbezit heeft.

Het niet volgen van de juiste procedure bij het betreden van het veld van een vliegende wissel wordt in deze situatie beschouwd als een uitsluitingsfout (WP 22.16e). De speler die het veld in is gekomen krijgt een U20 en de tegenpartij een vrije worp.

Beeld:
Scheidsrechter Michiel Zwart (Beeldboot / Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
1,673

Lees ook

Michiel Zwart is door World Aquatics aangesteld als waterpoloscheidsrechter op de Olympische Spelen in Parijs. Na het we…
1,008
De waterpoloscheidsrechters is een onmisbare schakel voor het spelen van een wedstrijd. Maar weten jullie leden van de j…
2,915