BVWS roept scheidsrechters op tot actie

Scheidsrechters
Rob Bijeman, voorzitter van de BVWS
03 maart 2019
BVWS roept scheidsrechters op tot actie

De BVWS roept haar leden en andere waterpoloscheidsrechters op tot actie in het speelweekend van 9 en 10 maart. De Belangen Vereniging voor Waterpolo Scheidsrechters is ontevreden over de in hun ogen 'passieve houding van de KNZB' als het gaat om een aantal wensen waarover de vereniging al enige tijd met de bond in gesprek is. Het gaat dan onder meer om een een kostendekkende reiskostenvergoeding, een bijscholingstraject en meer aandacht voor jubilerende scheidsrechters en scheidsrechters die na een lange staat van dienst afscheid nemen.  

In een brief aan de bijna 600 leden schrijft BVWS-voorzitter en Eredivisie-scheidsrechter Rob Bijeman onder meer: 

"Op ons jubileumfeest (20-jarig bestaan, red.) hebben we verkend wat eventuele vervolgacties kunnen zijn om onze eisen kracht bij te zetten...We willen onze leden, maar ook niet-leden, oproepen om tijdens de wedstrijden op 9 en 10 maart waarbij je aanwezig bent als scheidsrechter, op een ludieke manier aandacht te vragen voor onze eisenpakket. Dit doen we door te fluiten in een ander tenue dan men van ons gewend is, bijvoorbeeld: gekleurd hesje, clubtenue, pyjama, carnavalspak, korte broek of wat verder in je opkomt.

Neem zelf een foto, of laat een foto nemen en deel deze op social media. Gebruik daarbij hashtags #BVWSactie #indesteekgelaten en tag de KNZB en de BVWS. Op deze manier willen wij het bereik van onze acties zo groot mogelijk maken."

De volledige brief is te lezen op de website van de BVWS. Klik hier.

Beeld:
Rob Bijeman, voorzitter van de BVWS. (Foto Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
4,881

Lees ook

27 juli 2022
Vanavond fluit Diana Dutilh de finale in de World League Super Final tussen Italië en Amerika. Nooit eerder kreeg een vr…
3,815
04 juli 2022
Naast het bronzen succes van de waterpolodames op het WK in Boedapest leverde nog een Nederlander een prestatie van form…
1,521