Spelregelvraag #5

Scheidsrechters
01 februari 2022
Spelregelvraag #5

Met horten en stoten kwam de competitie zaterdag weer op gang. Vanwege coronabesmettingen konden niet alle wedstrijden doorgaan, maar veruit de meeste wel. Dat is fijn voor spelers én scheidsrechters. Om er weer even in te komen: hoe zit het ook alweer met de soms best ingewikkelde waterpolospelregels?

 

In deze rubriek stellen we in samenwerking met de BVWS en de spelregelcommissie van de KNZB spelregelvragen. Het antwoord volgt een paar dagen later. Geef jouw antwoord in de tussentijd in de comments onder het bericht op Facebook. Zit het juiste antwoord er tussen?

 

De vraag van deze week

Tijdens de wedstrijd drukt de assistent-coach van het team dat in balbezit is per ongeluk op de time-outknop. De hoofdtrainer geeft aan dat zijn ploeg geen time-out heeft gevraagd.

 

Wat moet de scheidsrechter doen?

Beeld:
Wim Beunk Fotografie
LEES MEER OVER

Lees ook

27 juli 2022
Vanavond fluit Diana Dutilh de finale in de World League Super Final tussen Italië en Amerika. Nooit eerder kreeg een vr…
3,828
04 juli 2022
Naast het bronzen succes van de waterpolodames op het WK in Boedapest leverde nog een Nederlander een prestatie van form…
1,528