Ook Michiel Zwart komt tot finales

WK, Scheidsrechters
Ook Michiel Zwart komt tot finales

Naast het bronzen succes van de waterpolodames op het WK in Boedapest leverde nog een Nederlander een prestatie van formaat. Eredivisiescheidsrechter Michiel Zwart floot een uitstekend toernooi en bekroonde dat zondag met de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Griekenland en Kroatië (mannen).

Zwart kende aan het begin van het toernooi nog wel een valse start. Voor vertrek testte hij positief op corona waardoor hij genoodzaakte was later in te vliegen en pas op 23 juni z’n eerste wedstrijd kon fluiten (heren Kroatië – Duitsland). Vervolgens was er echter geen houden meer aan en floot hij zich behoorlijk ‘in de kijker’.

Zwart floot in de groepsfase ook nog de wedstrijden Hongarije – Canada (dames) en Italië – Spanje (heren), als kruiswedstrijd kreeg hij Montenegro – Japan (heren) toegewezen en als kwartfinale leidde hij de herenwedstrijd tussen Griekenland en Amerika. Ook in de halve finale kwam hij in actie: Griekenland – Italië. En als slotstuk floot hij dus de wedstrijd om het brons tussen Griekenland en Kroatië. Een indrukwekkende reeks!

En hier blijft het niet bij voor Zwart die begin juni ook al de Final Eight van de Champions League in Belgrado floot. Op het EK van 27 augustus tot 10 september in het Kroatische Split komt hij wederom in actie. Diana Dutilh is dan de tweede Nederlandse scheidsrechter. 

Beeld:
Zwart tijdens de 'troostfinale' tussen Griekenland en Kroatië (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,671

Lees ook

Het jureren bij de waterpolowedstrijden op het wereldkampioenschap waterpolo is voor Diana Meijer een ‘hele ervaring’ en…
1,150
De Nederlandse waterpolodames zijn op het wereldkampioenschap in Doha (Qatar) in de A-poule gekoppeld aan de Verenigde S…
1,378