Van Rossum, Schaap en Mulder naar USA

Clubnieuws
09 augustus 2018
Van Rossum, Schaap en Mulder naar USA

Emma van Rossum en Maxine Schaap (foto boven) spelen komend seizoen voor de Universiteit van Hawaii at Manoa. Van Rossum komt over van UZSC en Schaap van ZV De Zaan. Vanaf september zullen beide speelsters studie en waterpolo combineren bij de Rainbow Wahine’s.

Emma van Rossum van Utrecht naar Hawaii
Emma van Rossum van Utrecht naar Hawaii

De Universiteit van Hawaii is populair onder Nederlandse waterpolosters. Van Rossum en Schaap zullen Femke Aan tegenkomen en eerder speelden ook Maartje Keuning, Dagmar en Amarens Genee, Leonie van der Molen, Iefke van Belkum en Meike de Nooy voor deze Amerikaanse Universiteit.

Ook Cynthia Mulder van Polar Bears maakt de overstap naar Amerika. Vanaf januari gaat Mulder voor het Californische Berkeley spelen. Mulder wordt daar ploeggenoot van zus Brigit en Kitty-Lynn Joustra. Zij spelen sinds januari 2017 voor de ‘California Golden Bears’, zoals de waterpolotak van University of California Berkeley heet.


Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij
 


Lees ook:

 

Beeld:

Reacties

Lees ook

07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
1,952
06 juli 2020
De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vály…
1,310