AZC verslaat ZVL, GZC Donk wint na strafworpen van UZSC

Eredivisie Heren
Vier strafworpen stoppen, is niet velen gegeven | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
18 mei 2019
AZC verslaat ZVL, GZC Donk wint na strafworpen van UZSC

In de eerste halve finalewedstrijden van de play-offs hebben AZC en Widex GZC Donk de eerste stap richting de finale gezet. AZC won in de eigen Aquarijn met 10-6 van ZVL-1886. UZSC en GZC Donk eindigden 8-8 gelijk, na strafworpen wonnen de Gouwenaren met de opmerkelijke cijfers van 8-10. Vanmiddag volgen de returns in respectievelijk Leiden en Gouda.

In Utrecht volgde een zeer spannend duel tussen UZSC en Widex GZC Donk. Beide ploegen - die weinig tegen elkaar scoren - wisselden de voorsprong tot diep in de slotfase af. GZC Donk sloot de tweede periode met 3-4 af, daarna was het woord aan de Utrechters. Via twee treffers van Bram van den Bersselaar en één van Benjamin Hoepelman was met 6-4 het eerste gat geslagen. Toen Van den Bersselaar in de vierde periode opnieuw scoorde, leek het er niet goed uit te zien voor de Goudse bezoekers.

Toch wisten ze terug te keren in de wedstrijd en hadden zelfs de winst in handen. Ruim twee minuten voor het einde was het midvoor Ton van der Velden die 7-7 maakte, een minuut later schoot Stan van den Heuvel de wedstrijd naar 7-8. Cruciaal was dat even daarvoor UZSC-captain Mike van den Brink een strafworp gestopt zag. Doelman Jelto Spijker lag in de weg, en niet voor de laatste keer zou blijken. 

Vlak voor de slotminuut scoorde Sebastian Hessels de 8-8 en zo moesten strafworpen de eerste beslissing brengen. UZSC-doelman Ruben Hoepelman sleepte zijn ploeg in het verleden meermalen door een strafworpenserie heen. Ook ditmaal behaalde hij met twee gestopte strafworpen een meer dan acceptabele score, zijn collega aan de overkant stopte er ook twee, maar gingen er ook twee schoten op de lat. Vier keer mis voor UZSC betekende een score van 0-2 en een heldenrol voor Spijker. 

Midvoors van AZC pijnigen ZVL
De grootste wapens van AZC - letterlijk -  lieten zien dat ze op tijd in goede vorm steken. De twee beresterke midvoors van de Alphenaren, Jacopo Mandolini en Dejan Indjic, waren bij vlagen niet af te stoppen door de Leidse verdediging en waren samen met vijf treffers verantwoordelijk voor de helft van de doelpunten. 

Zo controleerde de regerend landskampioen de wedstrijd. Alleen in de eerste periode bleven de ploegen gelijk, daarna liep AZC uit naar 6-2 en 7-3 tussenstanden, waardoor ZVL meer risico moest nemen. Toen ook de afstandsschoten van AZC erin gingen, was de wedstrijd definitief gespeeld. In de return van vandaag kunnen de verhoudingen zomaar weer anders liggen. Het kleine Leidse badje heeft voor meer verrassingen gezorgd. Maar AZC lijkt op tijd in vorm. 

Vrijdag 17 mei
AZC - ZVL-1886 10-6
Periodestanden: 3-2, 2-0, 1-1, 4-3
Doelpuntenmakers AZC: Jacopo Mandolini 3, Dejan Indjic 2, Laszlo Nagy 2, Sebastiaan van Mil, Andreas Miralis, Tim de Mey.
Doelpuntenmakers ZVL: Stan van Ruiten 3, Tim van der Meer, David Spijker, Jasper Haasnoot.

UZSC - Widex GZC Donk 8-8 (0-2 strafworpen)
Periodestanden: 2-1, 1-3, 3-0, 2-4
Doelpuntenmakers UZSC: Bram van den Bersselaar 4, Benjamin Hoepelman 2, Sebastian Hessels, Joost van der Burg.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 3, Fabian van Niekerk 2, Tim Reuten 2, Stan van den Heuvel.

Zaterdag 18 mei
17.30 uur ZVL-1886 - AZC (scheidsrechters Dutilh en Reemnet)
17.30 uur Widex GZC Donk - UZSC (scheidsrechters Taylan en Schapers) LIVESTREAM 

(Evt.) Zondag 19 mei
16.30 uur AZC - ZVL-1886 (scheidsrechters Zwart en Van der Loo)
19.00 uur UZSC - Widex GZC Donk (scheidsrechters Gransjean en Van de Heuvel) LIVESTREAM

Beeld:
Vier strafworpen stoppen, is niet velen gegeven | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

03 juni 2020
Guus Wolswinkel is weer terug bij Polar Bears. De international vertrok in 2018 naar het Spaanse CN Catalunya om ervarin…
1,121
31 mei 2020
Aankomend seizoen zullen Jan Mensink en Adam Zaidi de heren selectie van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal gaan trainen. Jan…
1,057